Β. Κικίλιας: «Η κυβέρνηση θυμίζει όλο και περισσότερο απολυταρχικό καθεστώς»

Β. Κικίλιας: «Η κυβέρνηση θυμίζει όλο και περισσότερο απολυταρχικό καθεστώς»

«Η κυβέρνηση θυμίζει όλο και περισσότερο απολυταρχικό καθεστώς» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247, ο βουλευτής Α’ Αθήνών και Τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ελευθερία του Τύπου, δείχνει ανοχή στην ανομία, προσφέρει πολιτική κάλυψη στον Ρουβίκωνα και με τη διαχείριση που έκανε από το 2015 στο προσφυγικό πήγε να τινάξει όλη την Ευρώπη στον αέρα.

Για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι «το περιστατικό είναι τραγικό. Η ανθρώπινη ζωή αποτιμάται αξιακά πάνω από όλα. Πουθενά στον ποινικό μας κώδικα δεν αναγράφεται ότι η τιμωρία για μία κλοπή μπορεί να είναι η αυτοδικία. Η ασφάλεια διερευνά το περιστατικό και σήμερα θα γίνει η νεκροψία και θα γνωρίζουμε τα αίτια του θανάτου. Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να έχουμε την πλήρη εικόνα για να βγάλουμε συμπεράσματα και πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας». Και συμπλήρωσε: «Η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από το αγαθό της ασφάλειας. Ο τρόπος που λειτουργεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα ζήτημα που υπερβαίνει τα κόμματα. Πρέπει να κατανοήσει κανείς την αγωνία που βιώνει η μέση ελληνική οικογένεια, με τον τρόπο που εξελίσσεται η εγκληματικότητα τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι προφανές ότι έχει χαθεί η μπάλα στον τομέα της ασφάλειας».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «είναι ένα ακόμη περιστατικό που προστίθεται σε μια σειρά τραγικών περιστατικών που έχουν οδηγήσει στην απώλεια δεκάδων ζωών συμπολιτών μας. Είχαμε τις πλημμύρες στη Μάνδρα το χειμώνα, τις φωτιές στο Μάτι το καλοκαίρι. Έχουμε τραγική ανυπαρξία του κράτους και τεράστιες πολιτικές ευθύνες, τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει».