Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση έχει τρεις γραμμές στο Σκοπιανό

Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση έχει τρεις γραμμές στο Σκοπιανό

Για την ύπαρξη τριών γραμμών της κυβέρνησης στο Σκοπιανό έκανε λόγο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως «όταν σε ένα μείζον εθνικό θέμα η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία γραμμή, κανονικά πρέπει να πέσει».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» ο κ. Κικίλιας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τρεις γραμμές στο Σκοπιανό: «Τη θέση στελεχών της, όπως ο κ. Τσακαλώτος που έχουν μιλήσει στο παρελθόν για ονομασία “Μακεδονία” στο γειτονικό κράτος. Τη θέση του κ. Τσίπρα που προσπαθεί με μυστική διπλωματία να περάσει μια συμφωνία αντίθετη με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Τη θέση του συγκυβερνήτη και υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένου, που λέει ότι δεν ψηφίζει επ’ ουδενί αυτή τη συμφωνία».

 

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι «η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι θέση ενιαία και συνολική, που να περιλαμβάνει αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, απαλοιφή κάθε αλυτρωτικού στοιχείου (γλώσσα, εθνότητα, ταυτότητα, σύμβολα) και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις», ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν φτάσει η διαπραγμάτευση στο ονοματολογικό, όπως είπε. Παράλληλα, σημείωσε ότι «αν ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, δεν πιστεύει στη λύση η οποία προκρίνεται, δεν αρκεί να μην ψηφίσει. Αλλά δεν υφίσταται ενιαία κυβερνητική γραμμή, δεν υφίσταται εθνική θέση και η κυβέρνηση κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα».