Β. Ελλάδα: Σύλληψη ενός άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Β. Ελλάδα: Σύλληψη ενός άνδρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου συνελήφθη ένας άνδρας στη Βόρεια Ελλάδα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αξιοποίησε καταλλήλως στοιχεία του οργανισμού N.C.E.C.C. (National Child Exploitation Coordination Center), που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια χρήστης του Διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Για τα στοιχεία της έρευνας ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Παράλληλα, από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στον χώρο εργασίας του φερόμενου ως δράστη, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδoς.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος, στις 9 Οκτωβρίου, ερεύνησαν τον χώρο εργασίας και το σπίτι του υπόπτου, οπότε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού και συνελήφθη.

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop), σκληρό δίσκο (ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή), δύο συσκευές smartphone με κάρτα SIM και κάρτα μνήμης και δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB).

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR