«Βόμβα» Σγουρίδη: Συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό!

«Βόμβα» Σγουρίδη: Συζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για το Σκοπιανό!

Σε επιβεβαίωση των όσων είχε πει ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τα οικονομικά ανταλλάγματα που ενδέχεται να προκύψουν για τη χώρα μας προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Με τον τρόπο αυτό δείχνουν ότι σιγά-σιγά έρχονται στο φως όλο και πιο πολλές ενδείξεις ότι η κυβέρνηση, παρά τα όσα επισήμως ισχυρίζεται για «επωφελή για τη χώρα μας συμφωνία» ουσιαστικά δέχτηκε να «ξεπουλήσει», υπό τις παροτρύνσεις –και ενδεχομένως και πιέσεις– τρίτων το όνομα της Μακεδονίας…

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Σγουρίδης σχεδόν παραδέχθηκε ότι μπήκαν στο ζύγι ανταλλάγματα με βάση τη διευθέτηση του χρέους, προκειμένου να πειστούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να μη συναινέσουν στην πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση πριν από λίγες μέρες, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Συζητήθηκαν παράλληλα, όλα τα θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης.

Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον διαγραμμένο, πλέον, από τους ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο. Πριν από λίγα 24ωρα ο Δ. Καμμένος είχε αναφέρει, ότι στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ συζητήθηκε πολύ το ζήτημα της συμφωνίας, και αποκάλυψε πως οι αντιρρήσεις των βουλευτών του κόμματος κάμφθηκαν όταν τους αποκαλύφθηκε πως αν περάσει η συμφωνία, θα υπάρξουν οικονομικά ανταλλάγματα όσον αφορά στο χρέος της χώρας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ διέψευσε στη συνέχεια τον Δημήτρη Καμμένο, λέγοντας πως τα παραπάνω δεν ειπώθηκαν ποτέ. «Ο Δημήτρης προσπαθεί να καλύψει τις πράξεις του», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σγουρίδης επιχείρησε επίσης να πείσει ότι οι ΑΝΕΛ, μπορούν από τη μια να πολεμάνε την συμφωνία και να μην την αποδέχονται και από την άλλη να δίνουν την άδεια για να πέσουν οι υπογραφές. «Τα όργανα θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση του κόμματος στο θέμα της συγκυβέρνησης κι αυτό όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, την οποία θα καταψηφίσουμε», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.