Βρωμάει “επιστημονική” προβοκάτσια η διακοπή στην Τούμπα για το… γδαρμένο χείλος του Γκαρθία!

Βρωμάει “επιστημονική” προβοκάτσια η διακοπή στην Τούμπα για το… γδαρμένο χείλος του Γκαρθία!

Τα επεισόδια έξω από την Τούμπα, μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και δυνάμεων των ΜΑΤ, αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου, δίνουν έναν ακόμα πιο άσχημο τόνο στο άδοξο τέλος του ντέρμπι της Τούμπας που ποτέ δεν ξεκίνησε. Στο μεταξύ, οι πληροφορίες, οι μαρτυρίες, αλλά και η ανάλυση των εικόνων, έφταναν να μυρίζουν “επιστημονική προβοκάτσια” σε βάρος του ΠΑΟΚ, με την διακοπή του αγώνα, ως ονειρεμένη (αλλά επικίνδυνη να γυρίσει μπούμερανγκ) κατάληξη, για έναν Ολυμπιακό που έφτασε στη Θεσσαλονίκη αποφασισμένος, να μην παίξει μπάλα.

Το κλίμα στην Τούμπα ήταν ενθουσιώδες, αλλά εντός αθλητικών πλαισίων. Οι πυρσοί και οι φωτοβολίδες απαγορευμένες δια ροπάλου. Μόνο χαρτοπόλεμος θα συνόδευε την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του αγώνα.

Έτσι κι έγινε. Όμως ένα ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής, βρίσκει τον προπονητή του Ολυμπιακού Γκαρθία στο πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός με τον Γκαρθία να κρύβει διαρκώς (από τον πόνο) με τα χέρια το πρόσωπο, εμποδίζοντας τους φωτογραφικούς φακούς να απαθανατίσουν τη σοβαρότητα του τραυματισμού, αποχωρεί στα αποδυτήρια με εντολή του αντιπροέδρου της ομάδας Σάββα Θεοδωρίδη. Ακολουθεί λίγη ώρα αργότερα η ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής περιμένει αν εξεταστεί ο προπονητής για να αποφασίσει την τύχη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ζητά να εξεταστεί …σε νοσοκομείο. Ο Γκαρθία μεταφέρεται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Στο γήπεδο ένταση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ με πρώτο το Βιεϊρίνια, θυμίζουν ότι… από το Καραϊσκάκη, με πολύ χειρότερα, δεν έχει αποχωρήσει κανείς.

Καμία σημασία. Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί εκείνο το ρολό χαρτί, και να βασιστεί στην ελπίδα ότι θα πάρει το ματς “στα χαρτιά” και στην ελπίδα μιας βαριάς τιμωρίας του ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών.  Η Τούμπα εκκενώνεται. Αλλά ο Αρετόπουλος, δεν κλείνει το φύλλο αγώνα….

Από το Διαβαλκανικό οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ ότι ο τραυματισμός του Γκαρθία είναι… επιπόλαιος στο χείλος. Το ματς θα μπορούσε να συνεχιστεί κανονικά δηλαδή, αν ο Ολυμπιακός δεν ήταν αποφασισμένος… να μη γίνει το ματς. Επιπλέον, ιδιωτικό νοσοκομείο δεν επαρκεί για την πιστοποίηση που χρειάζεται  ο διαιτητής Αρετόπουλος. Ο Γκαρθία αναχωρεί για το εφημερεύον δημόσιο Νοσοκομείο.

Η διακοπή του αγώνα είναι δεδομένη και τα επεισόδια γύρω από την Τούμπα από τους εξοργισμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, “φουντώνουν”. Η Λαμπράκη κλείνει. Σπάνε αυτοκίνητα. Κατεβαίνουν βιτρίνες…  Σκηνικά παλιών σκοτεινιασμένων εποχών στην Τούμπα…

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες για την εριστική συμπεριφορά των ανθρώπων του Ολυμπιακού από την ώρα που πάτησαν στη Θεσσαλονίκη, σκιαγραφούν μια ομάδα που ήρθε αναζητώντας μια ευκαιρία σαν αυτή που της δόθηκε από το χαρτί της ταμειακής μηχανής που εκφενδονίστηκε από άγνωστο χέρι…

Στον ΠΑΟΚ… η μυρωδιά της προβοκάτσιας σε βάρος της ομάδας, είναι αποπνικτική. Ο Σαββίδης φέρεται εξοργισμένος. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, μιλά για “κατασκευασμένη αφορμή” να μη γίνει το ματς.

Εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ ζητούν, εφόσον αποδειχτεί πως ο τραυματισμός ήταν επιπόλαιος και ο Γκαρθία μπορούσε άνετα να συνεχίσει, να χρεωθεί σε βάρος του Ολυμπιακού η διακοπή του αγώνα.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος μέχρι αργά, κρατούσε αυτό το σημείο του Φύλλου Αγώνα άγραφο. Και όταν το συμπλήρωσε, δεν το έδωσε στη δημοσιότητα, αλλά το προώθησε αρμοδίως χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση, διατηρώντας μυστικό, προς το παρόν, το περιεχόμενό του.