Βρετανικό δημοσίευμα για την ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών από την απεργία της ΠΝΟ

Βρετανικό δημοσίευμα για την ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών από την απεργία της ΠΝΟ

Στα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην τουριστική κίνηση της χώρας μας η απεργία της ΠΝΟ, αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων, ο φετινός Σεπτέμβρης πρόκειται να είναι ο κορυφαίος των τελευταίων ετών από άποψη τουριστικής κίνησης

Το ρεπορτάζ του Independent κάνει λόγο για χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι λόγω της απεργίας της ΠΝΟ που κρατά τα πλοία δεμένα στα λιμάνια για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά.

Επικαλούμενη στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι από την απεργία επηρεάζονται περίπου 180.000 τουρίστες.

Ο Independent ενημερώνει, παράλληλα, όσους επηρεάζονται από τη συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ότι δικαιούνται αποζημίωσης ενώ τους συμβουλεύει να επικοινωνούν με τους κατά τόπους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, 227 εκ των οποίων είναι κατοικημένα. Αρκετά δεν έχουν αεροπορική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα»