Βούλα Πατουλίδου για Μπεκατώρου: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου – Κόλαφος κατά Δημητρακόπουλου

Βούλα Πατουλίδου για Μπεκατώρου: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου – Κόλαφος κατά Δημητρακόπουλου

«Η ομοσπονδία θέλει τους πρωταθλητές πρωταγωνιστές στο γήπεδο και άβουλα όντα εκτός γηπέδου» δήλωσε, με αφορμή την υπόθεση Μπεκατώρου, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης (1992), Βούλα Πατουλίδου, σήμερα αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Βούλα Πατουλίδου πήρε όπως ήταν αναμένομενο θέση στο μεγάλο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και εξαπέλυσε πυρά κατά του Αντώνη Δημητρακόπουλου και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων υπερασπίστηκε τη συναθλήτριά της και μίλησε για αυτήν με τα καλύτερα λόγια, δηλώνοντας: “Η Σοφία είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα, από τους ανθρώπους που όταν μιλήσουν ξέρουν τι θα πουν και πώς θα το πουν. Βρήκε τη δύναμη, είναι μία λαβωμένη ψυχή πάρα πολλά χρόνια”.

Η Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε και στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, καθώς και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την καταγγελία, αναφέροντας: “Δεν διορίζουμε κομματικούς στον αθλητισμό. Στον αθλητισμό πρέπει να διορίζονται άνθρωποι που αγαπούν το αντικείμενο. Πρωτίστως παιδαγωγοί και μετά προπονητές. Πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τέτοιο τρόπο που να καταλάβουν ότι το σώμα τους και η ψυχή τους τους ανήκει; Ότι δεν είναι δική τους η ντροπή; Δεν αντιμετωπίζεις με τέτοια φαιδρή ανακοίνωση ένα τόσο σημαντικό γεγονός, γιατί στην ουσία στοχοποιείς όλο το άθλημα”.

Τέλος, η κ. Πατουλίδου έριξε τα “βέλη” της κατά του προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνη Δημητρακόπουλο, λέγοντας: “Έχεις ένα πρόεδρο, ο οποίος είναι τόσα χρόνια σε αυτή τη θέση και τελικά δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δίκιο των αθλητών του και βεβαίως το άδικο των συνεργατών του εδώ και 20 χρόνια. Πού ήταν ο πρόεδρος τόσα χρόνια; Δεν είσαι πρόεδρος μόνο για να διαχειρίζεσαι τα πάλαι ποτέ εκατομμύρια που έπαιρνες από τις γενικές γραμματείες και ήσουν ο μεγάλος και τρανός επιχειρηματίας του αθλητισμού. Είχες ανθρώπους, αθλητές, από τους οποίους διεκδικούσες και απαιτούσες να έχουν μεγάλες διακρίσεις για να είσαι εσύ ο πρόεδρος. Πώς προστάτευες αυτούς τους ανθρώπους; Πώς προστάτευες τα παιδιά σου; Κάτι δεν έχεις κάνει κι εσύ καλά”.