Βούγιας – Νυμφούδης μαζί υποψήφιοι για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Βούγιας – Νυμφούδης μαζί υποψήφιοι για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα δίδυμο θα διεκδικήσει τον Δήμο της Θεσσαλονίκης. Οι Βούγιας – Νυμφούδης ανακοίνωσαν την κοινή τους υποψηφιότητα σε συνέντευξη Τύπου.

«Η προσπάθεια του ´98 δεν πήγε χαμένη, παρότι δεν ολοκληρώθηκε», σημείωσε ο κ. Βούγιας αρχίζοντας την παρουσίαση ενώ μίλησε και για τον Γιάννη Μπουτάρη και την «Πρωτοβουλία» τονίζοντας πως τότε δημιουργήθηκε για να φέρει έναν νέο αέρα στην πόλη.

«Η Πρωτοβουλία, ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ’98, όπου συμμετείχε και βοήθησε ενεργά ο κ. Μπουτάρης, μαζί με δύο στελέχη της δικής μου παράταξης. Τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τον Λάζαρο Ζαχαριάδη, που συνεργάστηκαν με τον Ανδρέα Κουράκη και τον Γιάννη Μποουτάρη που τότε ήταν δημοτικός σύμβουλος. Η Πρωτοβουλία άνοιξε τα φτερά της πόλης και την έκανε γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όμως, μετά την δεύτερη τετραετία, η Θεσσαλονίκη έμεινε ακυβέρνητη. Ιδίως μετά τις εσωτερικές διασπάσεις».

Σημείωσε πως η δημοτική κίνηση – το όνομα και το σήμα της οποίας θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες- απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

«Η πόλη δεν κέρδισε από το ότι ο Γιάννης Μπουτάρης δεν δέχτηκε να μπω στο ψηφοδέλτιο του την δεύτερη τετραετία», είπε ο κ. Βούγιας ενώ παράλληλα ανέφερε πως η σχέση μεταξύ των δυο ανδρών είναι μακροχρόνια.

Ο κ. Βούγιας αποκάλυψε πως έχουν γίνει συναντήσεις και συνομιλίες με στελέχη του κ. Μπουτάρη τα οποία βλέπουν την κίνηση «Βούγια -Νυφούδη» θετικά όμως, «προς τιμήν τους, περιμένουν την τελική απόφαση του κ. Μπουτάρη».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «η αποχώρηση Μπουτάρη θα τιμήσει τον ίδιο και θα βοηθήσει την πόλη».

“Ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε έναν ασφυχτικό εναγκαλισμό από τον κ Τσίπρα, που μετά και την απαράδεκτη και αποτρόπαιη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αγκαλιάστηκε και υιοθετήθηκε από τον κ. Τσίπρα, παρότι τις δυο πρώτες θητείες τον είχε πολεμήσει”, σημείωσε ο κ. Βούγιας και συμπλήρωσε πως “Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που για να διαφυλάξει την υστεροφημία του, πιστεύω πως τελικά δεν θα είναι υποψήφιος και δεν θα είναι καλό και για την πόλη αν είναι ξανά υποψήφιος, κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος».

Εξήγησε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος εκ των δύο ανδρών θα είναι επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, λέγοντας πως “στόχος μας είναι να δώσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο στην πόλη. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα της πόλης. Αναζητούμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και έξυπνη πόλη με συναισθηματική ευφυΐα».