Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «εθνικός Μακεδόνας» στη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα (Video)

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «εθνικός Μακεδόνας» στη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα (Video)

Τα πρώτα παρατράγουδα της συμφωνίας που σήμανε μια μαύρη μέρα για τη Πατρίδα μας και τη Μακεδονία, έρχονται αυτή τη φορά από κυβερνητικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κωνσταντίνο Σέλτσα, που δηλώνει στη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα ότι είναι ο μοναδικό βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου που είναι «εθνικός μακεδόνας».

Μία δήλωση που έρχεται μετά την ομιλία Ζάεφ στην οποία αποκαλούσε τον λαό του Μακεδόνες, ενάντια φυσικά στη συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός του.

Μία δήλωση που έρχεται μετά τα επεισόδια που έγιναν στη Φλώρινα όταν δεκάδες χιλιάδες οργισμένων πολιτών προσπάθησαν να φτάσουν στις Πρέσπες και να διαμαρτυρηθούν για την συμφωνία.

Όπως γράφουν οι anixneuseis.gr η περίεργη δήλωση του βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Σέλτσα, προκαλεί τα πρώτα παρατράγουδα λίγες ώρες μετά την υπογραφή για το «Βόρεια Μακεδονία».

Η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» έκδοση της γερμανικής υπηρεσίας Deutsche Welle, φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Σέλτσα, υποστηρίζοντας πως είναι ο μοναδικός βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο που δηλώνει… «εθνικός Μακεδόνας»!

Οι δηλώσεις του βουλευτή Φλώρινας έγιναν στην αποκαλούμενη «Μακεδονική» γλώσσα και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού.

Σύμφωνα με το «μακεδονικό» δίκτυο της DW ωστόσο, ο κ. Σέλτσας είπε: «Κάναμε μεγάλες προσπάθειες να φτάσουμε μέχρι αυτή τη μέρα. Είναι μια σπουδαία μέρα για τον Μακεδονικό και τον Ελληνικό λαό». Οπως σχολιάζει το δημοσίευμα, ο συντάκτης εξεπλάγη από τον άψογο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί την «μακεδονική» γλώσσα ο βουλευτής Φλώρινας, αλλά και με την ανοικτή παραδοχή του ότι είναι «ένας εθνικός Μακεδόνας».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο βουλευτής πάντως δεν δηλώνει πουθενά ότι είναι «Μακεδόνας» αλλά ότι γνωρίζει την γλώσσα της γείτονος.

«Δεν δηλώνω καθόλου Μακεδόνας, δηλώνω Ελληνας, πατριώτης και υπήκοος, απλώς τυχαίνει να γνωρίζω τη γλώσσα αυτή» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιχειρώντας να ανασκευάσει τις εντυπώσεις.