Βοηθούν τελικά οι μπάρες πρωτεΐνης στο να χάσεις βάρος -Διατροφολόγος εξηγεί

Βοηθούν τελικά οι μπάρες πρωτεΐνης στο να χάσεις βάρος -Διατροφολόγος εξηγεί

Όσοι πηγαίνετε γυμναστήριο, προσέχετε την διατροφή σας ή γενικά πειραματίζεστε με ότι βγαίνει στην αγορά, τότε σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει τις μπάρες πρωτεΐνης.

Είναι γλυκές, σου δίνουν ενέργεια, βοηθούν όσους γυμνάζονται εντατικά και σας δίνουν το αίσθημα του κορεσμού. Σίγουρα οι μπάρες πρωτεΐνης έχει βρει πολλούς θερμούς υποστηρικτές. Βοηθάει όμως εν τέλει κάπου;

Κι όμως διατροφολόγοι επισημαίνουν πως τόσο οι μπάρες πρωτεΐνης μπορεί να είναι νόστιμες, αλλά μερικές από αυτές στην πραγματικότητα έχουν πιο πολλές θερμίδες από μία κανονική μπάρα.

Σύμφωνα με την διαιτολόγο Σούσι Μπούρελ, όσοι δουλεύουν πολλές ώρες, δεν έχουν χρόνο για να ετοιμάσουν κάτι υγιεινό ή απλά βαριούνται, στρέφονται στις μπάρες γιατί είναι ένα βολικό σνακ.

«Τα προϊόντα με βάση την πρωτεΐνη είναι απλώς ένα προϊόν που προτιμάτε από τους πολυάσχολους ανθρώπους», ανέφερε η ίδια.

Επίσης πολλοί πιστεύουν πως ένα τέτοιο σνακ βοηθά κάποιον να χάσει βάρος πιο εύκολα. Ωστόσο, αυτό θα συμβεί μόνο εάν κάποιος τις συμπεριλάβει σε ένα ελεγχόμενο θερμιδικό πρόγραμμα.
«Ουσιαστικά, οι μπάρες με βάση την πρωτεΐνη είναι γενικά μια συμπυκνωμένη μερίδα πρωτεΐνης (20-30γρ.) που ισοδυναμεί με μια μικρή μερίδα ψαριού ή κοτόπουλου », εξηγεί η Σούσι.

Συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα την μπάρα πρωτεΐνης στην διατροφή σας, τότε διατηρείτε το βάρος σας (ή  ακόμη χάνετε και κιλά κάνοντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα), διαχειρίζεστε την πείνα, σταθεροποιείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είστε περισσότερο συγκεντρωμένοι, επισκευάζετε τους ιστούς σας και χτίζετε μύες.

Η διαιτολόγος αναφέρει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν και πρωτεΐνες που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη έτσι ώστε να έχουν πιο ωραία γεύση.

«Το φυσικό είναι πάντα καλύτερο, αλλά δεν είναι κακό να πίνει κάποιος ρόφημα πρωτεΐνης με γάλα και μούρα για πρωινό», ανέφερε η ίδια στο περιοδικό Femail.

Φωτογραφίες: Shutterstock iefimerida.gr