Βγάλτε το μακιγιάζ! Τι σας ζητάνε;

Βγάλτε το μακιγιάζ! Τι σας ζητάνε;

Ποιος μπορεί να είναι ο νούμερο ένα κανόνας για το μακιγιάζ; Το σωστό ντεμακιγιάζ!  Τόσο για το δέρμα όσο και για τα μάτια. Όσο κουρασμένη και να είστε όσο και να βαριέστε  αφαιρέστε το μακιγιάζ σας γιατί μετά θα έχετε… άλλα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ- ΜΠΕ μία 50χρονη από το Σίδνεϊ κατέληξε με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα εξαιτίας της μη αφαίρεσης της μάσκαρας από τις βλεφαρίδες της. Η περίπτωση δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Ophthalmology, αφού η εν λόγω κυρία για περισσότερα από 25 χρόνια δεν ήταν επιμελής με την αφαίρεση της μάσκαρας από τα μάτια της.

Αποτέλεσμα;  Οι γιατροί εντόπισαν μαύρες κηλίδες στο εσωτερικό των βλεφάρων. Οι συμπαγείς στερεοποιημένες κηλίδες προέρχονταν από τα υπολείμματα της μάσκαρας και μάλιστα μερικά εκ των μορφωμάτων αυτών πίεζαν ακόμη και τον επιπεφυκότα «ξύνοντας» τους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών της γυναίκας.

Η οφθαλμίατρος χρειάστηκε 90 λεπτά για να αφαιρέσει όλα τα μορφώματα, με  μια χειρουργική διαδικασία που άφησε μόνιμες ουσίες και στα δύο βλέφαρα και τους κερατοειδείς χιτώνες της ασθενούς.

Γι αυτό βγάλτε το μακιγιάζ σας, τι σας ζητάνε;