Βαρύ το τίμημα της δημοσιογραφίας για τους λειτουργούς της… 56 οι νεκροί

Βαρύ το τίμημα της δημοσιογραφίας για τους λειτουργούς της… 56 οι νεκροί

Πενήντα έξι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ξεπερνώντας ήδη τον αριθμό αυτών που είχαν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
“Ενώ το 2017 ήταν η λιγότερο φονική χρονιά εδώ και 14 χρόνια για το επάγγελμα των δημοσιογράφων, το 2018 ανέτρεψε αυτή την τάση που υπήρχε για μείωση”, υπογραμμίζει η ΜΚΟ σε ανακοίνωσή της, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
“Ήδη 56 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων. Στον ήδη αυξημένο αυτόν αριθμό θα πρέπει να προστεθούν περισσότερες από 10 περιπτώσεις για τις οποίες διεξάγουν έρευνα οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα”, προσθέτει η οργάνωση.
“Ο ανησυχητικός αριθμός των νεκρών μας υπενθυμίζει την επείγουσα ανάγκη που υπάρχει για μεγαλύτερη προστασία των δημοσιογράφων”, σημείωσε παράλληλα ο γενικός γραμματέας των RSF Κριστόφ Ντελουάρ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ