Βαρθολομαίος: Να μην αλλάξει το status quo στην Ιερουσαλήμ.

Βαρθολομαίος: Να μην αλλάξει το status quo στην Ιερουσαλήμ.

Να αποτελέσει το 2018 έτος ειρήνης για την Παλαιστίνη, τη Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή, ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παίρνοντας θέση εκ νέου, υπέρ της διατήρησης του status quo στην Ιερουσαλήμ.

Αυτό όπως είπε, «έρχεται να ανατραπεί με τις πρόσφατες αποφάσεις». Η τοποθέτηση, σαφώς “φωτογραφίζει” την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλτ Τραμπ για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδεχόμενος, στο Φανάρι, τους μικρούς μαθητές των Ομογενειακών σχολείων που έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, αναφέρθηκε στο δράμα των προσφύγων αλλά και του λαού της Παλαιστίνης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι αρκετά τα προβλήματα από τα οποία υποφέρει ο κόσμος στη Μέση Ανατολή και ήταν περιττό να προστεθούν και άλλα προβλήματα τον τελευταίο καιρό».

Αναφερόμενος, δε, στις ευχές που του απέστειλε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, για τις εορτές των Χριστουγέννων και για το νέο έτος, είπε πως του αντευχήθηκε «ο λαός του, που τόσο πολύ υπέφερε τα τελευταία χρόνια, τόσο πολύ αδικήθηκε, αιματοκυλίστηκε, να περάσει ένα νέο έτος με ειρήνη, επιτέλους, και με γαλήνη».