Βανδαλισμών συνέχεια στην παραλία της Θεσσαλονίκης…

Βανδαλισμών συνέχεια στην παραλία της Θεσσαλονίκης…

Νέο περιστατικό βανδαλισμού σημειώθηκε στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης καθώς άγνωστοι δράστες έγραψαν με σπρέι οπαδικά συνθήματα σε τοίχους και σε εκθέματα στον Κήπο των Γλυπτών. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό βανδαλισμού στο συγκεκριμένο χώρο, αφού το 2015 άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές στο έργο “Τρεις Κύκλοι” του Γιώργου Ζογγολόπουλου.
Από το πρωί συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στη Νέα Παραλία, προκειμένου να καθαρίσουν τον Κήπο των Γλυπτών από τα συνθήματα και να επαναφέρουν άμεσα τον χώρο στην πρότερή του κατάσταση. Πάντως, φαινόμενα βανδαλισμού παρατηρούνται σχετικά συχνά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης με τους δράστες να δρουν κυρίως βραδινές ώρες και να καταστρέφουν τα επίγεια φώτα, τα συντριβάνια, τα ποτιστικά στα δέντρα, ενώ δεν διστάζουν να γράψουν συνθήματα σε τοίχους ακόμη και σε μνημεία, όπως ο Λευκός Πύργος.
Από τα τελευταία περιστατικά είναι οι ζημιές και η κλοπή που σημειώθηκαν το καλοκαίρι στο μηχανισμό φωτισμού του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με αποτέλεσμα ο χώρος να βυθιστεί για ώρες στο σκοτάδι, ενώ στο παρελθόν άγνωστοι βανδάλισαν το γλυπτό “Φεγγαράκι στην Ακτή”, το οποίο το πριόνισαν στη βάση του και στη συνέχεια το πέταξαν στη θάλασσα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ