Μειώθηκαν οι κλοπές πορτοφολιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μειώθηκαν οι κλοπές πορτοφολιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μείωση των κλοπών πορτοφολιών παρατηρήθηκε, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των ημερών των εορτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν χρήζει διαρκούς προσοχής και έμφασης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συνεχιζόμενες περιπολίες και προσαγωγές της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαμέσου του υπερτμήματος του Κέντρου Πόλεως αποδίδουν καρπούς με συλλήψεις κύριων αλλοδαπών οι οποίοι εκμεταλλεύονται και την ελευθερία κίνησης προσώπων λόγω της Συνθήκης Shengen παραμένοντας στη χώρα επιδιδόμενοι σε παραβατικές συμπεριφορές.

Αξιοσημείωτος είναι ο σχηματισμός δικογραφίας από το Τμήμα Ασφάλειας για το αδίκημα των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπών σε βάρος μιας Βουλγάρας, η οποία κατηγορείται συνολικά για 11 περιπτώσεις κλοπών από αστικά λεωφορεία και η οποία προφυλακίστηκε ως αποτέλεσμα της κυρίας ανάκρισης. Στο γεγονός αυτό συνετέλεσε και η δημοσιοποίηση των στοιχείων της, η οποία οδήγησε στην ταυτοποίηση περισσότερων περιπτώσεων στις οποίες εμπλεκόταν η κατηγορούμενη.