Α. Σαμαράς για Σκοπιανό: Ανιστόρητη σύμπλευση ΠτΔ με Τσίπρα

Α. Σαμαράς για Σκοπιανό: Ανιστόρητη σύμπλευση ΠτΔ με Τσίπρα

Aχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τα Σκόπια ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, ενώ κάνει λόγο και για «ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας  με τον κ. Τσίπρα», που όμως «δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού.

«Δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως λέει, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.