Α. Παπαγιαννόπουλος: Εκτέλεση εντεταλμένης αποστολής

Α. Παπαγιαννόπουλος: Εκτέλεση εντεταλμένης αποστολής

Ξεχειλίζει η οργή των πολιτών, επωνύμων και μη, μετά από τη συμφωνία που έκλεισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, για την επίλυση του θέματος του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκεια και την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ReportPlus παραθέτει ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις πολιτών και πολιτικών.

Ο συγγραφέας – αρχιτέκτονας Απόστολος Παπαγιαννόπουλος έγραψε:

«Χθες ο πρωθυπουργός , μετά το … τηλέφωνο Ζάεφ, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κορυφαίο δηλαδή θεσμό της Δημοκρατίας μας, και απλά του ανακοίνωσε τη συμφωνία με τα Σκόπια γύρω από το θέμα του ονόματος και όχι μόνο, χωρίς να προηγηθεί καμία ενημέρωση και συνεργασία με τα άλλα κόμματα για το μείζον αυτό ζήτημα. Αυτό δεν λέγεται Δημοκρατία και ο λαός μας , όπου και αν τοποθετείται πολιτικά, δεν μπορεί να το αποδεχθεί καθώς δεν αποτελεί απλά μια αντιδεοντολογική πράξη που παραβιάζει τις δημοκρατικές – κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά αποτελεί πρόκληση και περιφρόνηση του ίδιου του λαού μας σε μία μάλιστα περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά απο τις συνέπειες της κρίσης. Ας είμαστε σε επιφυλακή…»

Λίγο αργότερα πρόσθεσε:

«Ονομάστηκαν από τον Τίτο για τους γνωστούς λόγους “Μακεδονία” εδώ και 70 χρόνια και εμείς σπεύσαμε να αναγνωρίσουμε το… δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται με όποιο όνομα επιθυμούν χαρίζοντας τους το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα. Αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί διαπραγμάτευση. Είναι εκτέλεση εντεταλμένης αποστολής …»

Στείλτε μας τη γνώμη σας για τη συμφωνία στο e-mail: reportplus.gr@gmail.com.