Α. Λινού: Τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά οι ευχές για τα Χριστούγεννα

Α. Λινού: Τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά οι ευχές για τα Χριστούγεννα

Tην ανάγκη να δημιουργήσει το κάθε σπίτι τη δική του «φούσκα», ενόψει και των εορτών, η οποία θα είναι η ίδια για όσο χρειαστεί, καθώς εάν αλλάζουν οι παρέες διαρκώς, ο κίνδυνος διασποράς του ιού αυξάνεται επισήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι ευχές να δίνονται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά.

Σχετικά με το ζήτημα της έγκρισης του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ανέφερε πως πρόκειται για μια «πολύ καλή εξέλιξη», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως είναι «κρίσιμο το πότε θα πάρουμε τις δόσεις».

Παράλληλα, η κυρία Λινού τόνισε πως δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί συνωστισμός στα κέντρα εμβολιασμού και πως «θα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Όσον αφορά τις αποφάσεις για τις εκκλησίες, η καθηγήτρια σχολίασε ότι η απόφαση να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή είναι σωστή, αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα, όπως είπε.

Αναφερόμενη σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, διευκρίνησε πως «αν καταφέρουμε να ελέγξουμε το 2ο κύμα και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό μέχρι τέλος Ιανουαρίου, ίσως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά».