Α. Εξαδάκτυλος: Έπρεπε να είχαμε πάει νωρίτερα σε lockdown Μαρτίου

Α. Εξαδάκτυλος: Έπρεπε να είχαμε πάει νωρίτερα σε lockdown Μαρτίου

Την άποψή του πως θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή που τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στον κορονοϊό», επισήμανε καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρότερα μέτρα και για άλλες περιοχές, όπως η Κοζάνη.

«Έχουμε έναν πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα. Όσοι μεν δεν έχουν οξύ πρόβλημα, αισθάνονται ότι δεν τους αφορά. Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού και θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί και το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο. Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε στην εκπομπή ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχετικά με το όριο των 9 ατόμων που έχει τεθεί για τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι τόσα άτομα και το δικαίωμα αυτό προέκυψε από την πίεση της κοινωνίας, η οποία είναι «κουρασμένη ως εκεί που δεν πάει». Μάλιστα, έκρουσε το καμπανάκι για τους Θεσσαλονικείς σημειώνοντας ότι η η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ακόμα μεγάλη.

Η «Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια. Τα 9 άτομα δε θα πρέπει να εξαντληθούν σε καμία περίπτωση. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά στην οικογένεια».