Αφιερωμένο στη Ρωσία το φετινό τουριστικό έτος- Στόχος η αύξηση των επισκεπτών

Αφιερωμένο στη Ρωσία το φετινό τουριστικό έτος- Στόχος η αύξηση των επισκεπτών

Με στόχο την αύξηση του αριθμού των Ρώσων επισκεπτών στη χώρα μας διοργανώνεται μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του τουριστικού έτους Ελλάδος-Ρωσίας 2017-2018.

Σημειώνεται ότι το 2017 παρατηρήθηκε σημαντική επανάκαμψη των Ρώσων στη διεθνή τουριστική αγορά καθώς μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2017 28% περισσότεροι Ρώσοι επισκέφτηκαν κάποια χώρα στο εξωτερικό. Η Ελλάδα πάντως δεν πέτυχε να καρπωθεί μέρος αυτού του ρεύματος αφού οι Ρώσοι τουρίστες τη χώρα μας το 2017 μειώθηκαν ελαφρά (-1,1%) στους 588,7 χιλιάδες έναντι 595,5 χιλιάδες το 2016. Οι εισπράξεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μειώθηκαν επίσης (-3,6%) σα417,6 εκατ. ευρώ έναντι 433,1 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά βρίσκεται στη Μόσχα όπου συναντήθηκε, στο πλαίσιο της έκθεσης ΜΙΤΤ, με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδια για τον τουρισμό, κα Alla Manilova. Στη συνάντηση, συζήτησαν ειδικότερα  το πρόγραμμα και τις δράσεις του τουριστικού έτους, με έμφαση στη διοργάνωση  Ελληνο-Ρωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ για τον Τουρισμό, που  σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί  στη Χαλκιδική τον Ιούνιο, πολυήμερου φόρουμ και φεστιβάλ τον ίδιο μήνα για τον ελληνικό πολιτισμό στην περιοχή του Κράσνανταρ στη  Μαύρη Θάλασσα και σειράς άλλων εκδηλώσεων προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού στις Περιφέρειες της Ρωσίας.

Παρουσία της κας Κουντουρά, η κα Manilova υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας  με τον Όμιλο Μουζενίδη, ως επίσημο εταίρο τους για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας.

Η  κα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας, Rosturizm, κ. Oleg Safonov, με κυρίαρχα θέματα την ανανέωση και τον εμπλουτισμό για τα επόμενα χρόνια του σχεδίου δράσης στον τουρισμό (action plan) 2016-2018 των δύο χωρών, όπως επίσης και στοχευμένες προωθητικές εκδηλώσεις και δράσεις για την ανάδειξη   των ελληνικών θεματικών τουριστικών προϊόντων  στις Περιφέρειες της Ρωσίας στο πλαίσιο του τουριστικού έτους.

Ειδική εκδήλωση για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας  διοργανώθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά , της υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας κας Αlla Manilova, και του Έλληνα Πρέσβη, Ανδρέα Φρυγανά. Συμμετείχαν Ρώσοι αξιωματούχοι, οι εκπρόσωποι  της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που στηρίζουν την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και συγκεκριμένα ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γενικός Γραμματέας, όπως επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος,  οι επικεφαλής  των μεγαλύτερων Τουριστικών Ομίλων, εκπρόσωποι των Ρωσικών ΜΜΕ και συνεκθέτες της ΜΙΤΤ.

Στις συναντήσεις της ελληνικής αποστολής στη Μόσχα και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και  ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.