Αυτό το Σαββατοκύριακο η Θεσσαλονίκη γίνεται… fit!

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Θεσσαλονίκη γίνεται… fit!

Ένα πλούσιο Σαββατοκύριακο περιμένει τους λάτρεις της άθλησης και του γυμναστηρίου, που θα έχουν τη δυνατότητα μέσω σεμιναρίων και workshop να ενημερωθούν και να επιμορφωθούν γύρω από το χώρο του fitness και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με προϊόντα και υπηρεσίες του αντικειμένου.

Πάγκοι, αλτήρες, ιμάντες μέχρι και Vacu Power είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του 6ου Επαγγελματικού Συνεδρίου Βορείου Ελλάδος «Fitness Meeting 2018» και του 27ου International Health & Fitness Congress, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πέντε σεμινάρια και πέντε θεματικά εργαστήρια με κεντρικό άξονα τη σωματική άσκηση, την προπονητική, την υγεία και τη διατροφή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς και την τελετή έναρξης του Συνεδρίου κήρυξε την Παρασκευή 16 Μαρτίου ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός, ενώ ακολούθησε η εκδήλωση «Μακεδονικά Βραβεία 2018», όπου τιμήθηκαν πρόσωπα και φορείς που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Αναφορικά, για την προσφορά τους στον πολιτισμό βραβεύτηκαν ο κ. Άρης Στυλιανού, πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και η κ. Κυριακή Ουδατζή, γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου. Για την κατηγορία της επιστήμης τιμήθηκαν οι κ.κ. Θεόδωρος Καραμήτσος, καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Αθανάσιος Καραθανάσης, πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ για την κατηγορία της κοινωνίας δόθηκαν πλακέτες στους κ.κ. Γιώργο Ορφανό, πρ. υφυπ. Αθλητισμού, Νίκο Πετρουλάκη, αθλητικό συντάκτη και Ναπολέοντα Ντέμο, βετεράνο γυμναστή. Τέλος, για την προσφορά τους στον αθλητισμό βραβεύτηκαν η κ. Τασούλα Κελεσίδου, ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, ο κ. Βαγγέλης Αλεξανδρής, πρώην καλαθοσφαιριστής και προπονητής και ο κ. Κώστας Ορφανός, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής.

Τόσο η έκθεση όσο και το συνέδριο θα είναι ανοιχτά για το κοινό μέχρι την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Να σημειωθεί πως το «Fitness Meeting 2018» συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, η Πανελλήνια Επιστημονική Φιλογυμναστική Εταιρεία, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ενώ το 27ο International Health & Fitness Congress διοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό GRAFTS HELLAS.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου και της έκθεσης πατήστε εδώ.

 

Γιώργος Ορφανός, Χριστίνα Γώγου, Τάσος Δημητριάδης, Κώστας Ορφανός