Αυτό είναι το πλωτό παλατάκι για λίγους που κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Αυτό είναι το πλωτό παλατάκι για λίγους που κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα πιο κλασσικά και πολυτελή κρουαζιερόπλοια κατέπλευσε σήμερα λίγο μετά τις 08.00 τη Μ. Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη,  σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της νέας τουριστικής χρονιάς στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Το κρουαζιερόπλοιο «Serenissima» θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από την Καβάλα, μεταφέροντας 82 τουρίστες.

Πρόκειται για ένα από τα πιο μικρά αλλά κλασσικά και πιο πολυτελή κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Ένα πλωτό παλατάκι όπου οι επιβάτες του απολαμβάνουν πολυτελείς διακοπές στους πολύ όμορφους χώρους και καμπίνες του γραφικού αυτού πλοίου, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά το Reportplus.gr

Το «Serenissima» ανοίγει ουσιαστικά τη νέα περίοδο κρουαζιέρας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μια δραστηριότητα που έφερε το 1999 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης.

Έκτοτε η Θεσσαλονίκη έγινε αγαπημένος προορισμός των κρουαζιεροπλοίων που κάθε χρόνο καταπλέουν στο λιμάνι.

Ο κ. Θεοφάνης μετά από χρόνια επανήλθε στη διοίκηση του ΟΛΘ αυτή τη φορά στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου: «Η νέα Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του κλάδου εξυπηρέτησης της κρουαζιέρας, που αναμένεται να έχει, εφόσον επιτευχθεί, σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομική ζωή και δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, προτίθεται να εργαστεί συστηματικά προς την κατεύθυνση ανάπτυξης συνεργειών με τους αρμόδιους φορείς της πόλης και της περιοχής», τόνισε ο κ. Θεοφάνης.

Στο πλοίο, σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων, ναυπηγήθηκε το 1960 και στα πέντε καταστρώματα του φιλοξενεί 82 επιβάτες, στην πλειονότητά τους από τη Μ. Βρετανία, ενώ έχει 53 άτομα πλήρωμα. Για τους επιβάτες έχουν προγραμματιστεί αύριο οργανωμένες περιηγήσεις στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι και την Τρίτη 3 Απριλίου, οπότε και θα αποβιβαστούν οι επιβάτες. Την ίδια μέρα, στις 23:00, αφού επιβιβαστούν νέοι επιβάτες, θα αποπλεύσει  με προορισμό τη Σαμοθράκη.