Αυτό είναι το νούμερο της περιουσίας που άφησε στους κληρονόμους του ο Σαρλ Αζναβούρ

Αυτό είναι το νούμερο της περιουσίας που άφησε στους κληρονόμους του ο Σαρλ Αζναβούρ

Ένα από τα μεγαλύτερα «μνημεία» της γαλλικής μουσικής  έφυγε το πρωί της Δευτέρας 1ης Οκτωβρίου.

Ο Σαρλ Αζναβούρ πέθανε σε ηλικία 94 ετών, στην κατοικία του στην πόλη Alpilles,  στην περιοχή Bouches-du-Rhône, της Γαλλίας. Στους κληρονόμους του ο διάσημος  μουσικός αφήνει μια τεράστια μουσική κληρονομιά, με πάνω από 1.200 τραγούδια,  αλλά και μια κολοσσιαία περιουσία. Η μουσική ήταν μια από τις βασικές πηγές εισοδήματος του Αζναβούρ, αλλά κατείχε επίσης μια πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ήταν ιδιοκτήτης πολλών κατοικιών. Η μία βρίσκεται κοντά στη λίμνη Λεμάν της  Ελβετίας. Η κύρια κατοικία του στην πόλη Alpilles είναι από τις πιο εντυπωσιακές,  40.000 τ.μ. νομάζεται «το σπίτι των ελαιών» γιατί διαθέτει το δικό της  αγρόκτημα με ελιές.

 

 

Σύμφωνα με το σάιτ Via Capitale, η περιουσία του Αζναβούρ το 2014 ανερχόταν στα  145 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος φρόντισε όσο ζούσε να τη μεγαλώσει χάρη σε  φορολογικές διευθετήσεις. Όπως αναφέρει το σάιτ Mediapart, ο διάσημος  τραγουδιστής μεταξύ 2007 και 2016 έκανε ενέργειες που του επέτρεψαν να έχει  σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις. Για τον σκοπό αυτό, ο Αζναβούρ είχε ιδρύσει  εταιρεία στο Λουξεμβούργο και ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων  των δίσκων του μεταφερόταν εκεί, στην εταιρεία με την ονομασία Abricot SA.

Διαβάστε όλο το θέμα στο Activeman.gr