Αυτό είναι ένα μεγάλο καλό που κάνει η μπύρα στην υγεία!

Αυτό είναι ένα μεγάλο καλό που κάνει η μπύρα στην υγεία!

Η μπύρα δεν είναι μόνο για να μας κάνει …κεφάλι και να μας φέρνει σε διάθεση! Εκτός από το τέλειο σύμπλεγμα βιταμινών B που περιέχει, βοηθά τον οργανισμό να διατηρεί γερό και δυνατό τον σκελετό!

Ο δρ Τσαρλς Μπάμφορθ, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, και οι συνεργάτες του, ανέλυσαν 100 διαφορετικά είδη μπίρας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητά τους σε σιλικόνη κυμαινόταν από 6,4 έως 56,5 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο. Η διαιτητική σιλικόνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες βοηθάει τον οργανισμό να διατηρεί γερά τα οστά.

Στη μελέτη τονίζεται ότι η περιεκτικότητα κάθε μπίρας σε αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι διαφορετική. Η μελέτη που δημοσιεύεται Φεβρουαρίου της επιστημονικής επιθεώρησης JFSA, αναφέρει ότι η διαιτητική σιλικόνη παίζει ρόλο στην πυκνότητα των ιχνοστοιχείων στα οστά.

«Οι παράγοντες κατά τη ζύμωση που επηρεάζουν τα επίπεδα της σιλικόνης δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς», αναφέρει ο δρ Μπάμφορθ και συνεχίζει «Εξετάσαμε πολλές και διαφορετικές μπίρες, όχι μόνον για την περιεκτικότητά τους σε σιλικόνη, αλλά και για να διαπιστώσουμε τον ρόλο των πρώτων υλών και της διαδικασίας της ζύμωσης στις ποσότητες της σιλικόνης που περιέχουν».

Οι μπίρες με υψηλά επίπεδα βύνης κριθαριού και λυκίσκο είναι αυτές που περιέχουν την περισσότερη σιλικόνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Βέβαια θέλει προσοχή, μια μπύρα δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, αντίθετα κάνει και καλό στον οργανισμό! Πολλές μπύρες φουσκώνουν, μας δίνουν περιττά κιλά και όλη η δουλειά μας στο γυμναστήριο πάει στράφι. Και δεν αναφέρουμε ότι το μεθύσι από μπύρα, όχι μόνο καλό δεν κάνει, αλλά είναι και άσχημο, όπως λένε όσοι το έχουν βιώσει!