Αυτός είναι ο πιλότος της Ομάδας Ζεύς που θα πετάξει το F16 πάνω από τη παρέλαση και θα μας γεμίσει εθνική υπερηφάνεια (Video)

Αυτός είναι ο πιλότος της Ομάδας Ζεύς που θα πετάξει το F16 πάνω από τη παρέλαση και θα μας γεμίσει εθνική υπερηφάνεια (Video)

Μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια και μας κάνουν σε κάθε εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να σηκώνουμε το βλέμμα ψηλά στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», τα οποία καταφθάνουν στην πόλη την 28η Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιδείξεις που πραγματοποιούνται μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο .

 

 

Οι πιλότοι των F16 όχι μόνο εντυπωσιάζουν με τους ελιγμούς τους με τα μαχητικά αεροσκάφη, αλλά συγκινούν και με τα μηνύματα που στέλνουν μέσα από το πιλοτήριο.

Ποιος δεν θυμάται τον σμηναγό Στράλη που κάλεσε με τρεμάμενη φωνή όλους τους Έλληνες να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι;

 

 

Τα μέλη της ομάδας «Ζευς» θα βρίσκονται και πάλι την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για ακόμη μια επίδειξη που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Ποιος θα είναι ο πιλότος ο οποίος θα πραγματοποιήσει την επίδειξη αυτή τη φορά; Ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης!

O επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Παπαδάκης, με καταγωγή από τα Χανιά, είναι ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1999. Το 2005 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/ΣΜΕΤ και το 2006 στην 335Μ σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ.

Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2008 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

 

Η ομάδα «Ζευς» αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού, τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει τη μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπαδάκης είχε μιλήσει στην Ευτυχία Πενταράκη και την εκπομπή «Ρεπορτάζ» της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης για την ομάδα ΖΕΥΣ, την οικογένειά του και τα Χανιά.

DAYNIGHT.GR