Αυτή είναι η «Αίθουσα Πολέμου» απ΄ όπου το Facebook καταπολέμα τα fake news (Video)

Αυτή είναι η «Αίθουσα Πολέμου» απ΄ όπου το Facebook καταπολέμα τα fake news (Video)

Σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν σκηνές του 2016 -όταν τα fake news και οι καμπάνιες παραπληροφόρησης βρίσκονταν σε… άνθιση- το Facebook δημιούργησε μια «αίθουσα πολέμου» στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

 

 

Το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συμβιώσουν επικεφαλής από τα μεγαλύτερα τμήματα του κολοσσού κοινωνικής δικτύωσης –νομικό, τμήμα πολιτικής και ομάδες ασφαλείας- για να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα περιστατικά τις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

 

 

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δέχεται το τελευταίο διάστημα τεράστια πίεση από το Κογκρέσο, ομοσπονδιακούς ερευνητές αλλά και ΜΜΕ, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε από ομάδες Ρώσων για τη χειραγώγηση των Αμερικανικών εκλογών του 2016. Το Facebook ανακοίνωσε ότι προσέλαβε χιλιάδες νέους εργαζόμενους, επένδυσε σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, ζήτησε βοήθεια από αξιωματούχους ομοσπονδιακών υπηρεσιών ενώ παράλληλα υιοθέτησε νέες πολιτικές διαφήμισης.

Ο Samidh Chakrabarti, ο επικεφαλής του τμήματος εκλογών του Facebook δήλωσε στο CNNi ότι η «αίθουσα πολέμου» είναι ο χώρος όπου παίρνουν σάρκα και οστά οι τεράστιες επενδύσεις δύο ετών τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνολογίες. «Οπότε ενισχύει τη δουλειά που έχουμε κάνει για τον εντοπισμό ψεύτικων λογαριασμών και τη “μάχη” που δίνουμε εναντίον της διασποράς fake news στις πλατφόρμες μας» τόνισε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο Chakrabarti δήλωσε ότι τα διαδικτυακά τρολ γίνονται όλο και πιο έξυπνα.

CNN – AP