Αυτές είναι οι «πρωτιές» του 2018 στην Ελλάδα

Αυτές είναι οι «πρωτιές» του 2018 στην Ελλάδα

Πότε γεννήθηκε το πρώτο μωρό στη Ελλάδα, ποιο επιβατικό έκανε ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά και πού σημειώθηκε ο πρώτος συναγερμός στην πυροσβεστική;

Αυτές είναι οι ελληνικές «πρωτιές» για το 2018:

Γένους αρσενικού είναι το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην Κρήτη για το 2018. Το βρέφος, βάρους 3 κιλών και 200 γραμμαρίων, γεννήθηκε δύο ώρες μετά τα μεσάνυκτα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόσο η μητέρα του, αλβανικής καταγωγής, όσο και το νεογνό χαίρουν άκρας υγείας.

Ο πρώτος συναγερμός ήχησε στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ακατοίκητο στην Νέα Ιωνία. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Με τη σειρά του, το επιβατηγό-οχηματαγωγό Blue Star Delos, με 76 άτομα πλήρωμα, ήταν το πρώτο πλοίο της ακτοπλοΐας που εισήλθε -λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους- στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη μετ’ επιστροφής, έδεσε με απόλυτη ασφάλεια στην πύλη Ε-7 αποβιβάζοντας 215 επιβάτες, 20 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο δίκυκλα.