Αυτά είναι τα καλλυντικά που μπορεί να χρησιμοποιεί ο κάθε άντρας

Αυτά είναι τα καλλυντικά που μπορεί να χρησιμοποιεί ο κάθε άντρας

Αν σε έχει πιάσει μανία επειδή είδες μια ρυτίδα στο πρόσωπο άσε τα καλλυντικά της γυναίκας σου δεν κάνουν!

Τα τελευταία χρόνια η χρήση καλλυντικών από τους άντρες έχει …απενοχοποιηθεί και τα ταμπού έμειναν παρελθόν. Καλλυντικά είναι όλα όσα χρησιμοποιούμε από τον αφρό ξυρίσματος μέχρι και το after save.

Πρώτη συμβουλή αποφύγετε τα after shave με πολύ οινόπνευμα που ξηραίνει το δέρμα. Μετά τα 40 όντως χρειάζεστε καλές ενυδατικές κρέμες είτε για μετά το ξύρισμα είτε για το σώμα. Φροντίζετε ευλαβικά χέρια, πόδια, δάχτυλα, νύχια. Oι γυναίκες μαγεύονται με τα σημεία αυτά. Tο ίδιο και με τα οπίσθια.

Όσο κι να σας φαίνεται ανόητο γυμνάστε τα και χρησιμοποιήστε κρέμες σύσφιξης. Tρελαίνονται. Eκεί “εδράζουν” το βλέμμα τους και τα χέρια τους.

Πραγματικά πολύ σημαντικός είναι ο καθαρισμός προσώπου. H απομάκρυνση του σμήγματος απλώς σας κάνει καλό και σας χαρίζει ευεξία. Είναι πολύ βασικό να μυρίζουν όμορφα και απαλά τα μαλλιά σας. Στοιχείο γοητείας στο οποίο πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία.

Από τη στιγμή που ένας άνδρας ξυρίζεται χρησιμοποιεί ήδη ένα καλλυντικό χωρίς καν να το καταλαβαίνει. Εξάλλου τα after shave και οι κρέμες ξυρίσματος υπάγονται στην κατηγορία αντρικών καλλυντικών και μάλιστα είναι και από τα πιο δημοφιλή.

Τα καλλυντικά προϊόντα για τους άντρες δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτά των γυναικών. Οι άνδρες έχουν πιο παχύ περίπου 20% μεγαλύτερο πάχος και πιο λιπαρό δέρμα. Αυτό συμβαίνει λόγω των μεγαλύτερων πόρων και των πιο ενεργών σμηγματογόνων αδένων σε σχέση με τις γυναίκες. Ως εκ τούτου οι ανάγκες για περιποίηση είναι διαφορετικές. Τα αντρικά καλλυντικά περιέχουν συστατικά που απευθύνονται σε διαφορετικό ορμονικό προφίλ. Είναι σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την ανδρική εμφάνιση χωρίς να γίνεται αντιληπτή η χρήση τους. Διατίθενται σε πιο διακριτικά αρώματα και στόχος τους είναι να προσδίδουν το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα.

Οι δερματολογικές ανάγκες ενός άντρα είναι πολλές. Ανάμεσα σε αυτές είναι η ενυδάτωση η αντηλιακή προστασία και αντιγήρανση. Επίσης υπάρχουν προϊόντα κατά των ερεθισμών της μείωσης της λιπαρότητας και τα διορθωτικά ατελειών.

ACTIVEMAN.GR