Αυξημένο επίδομα 800 ευρώ αντί 534 σε όσους τεθούν σε αναστολή εργασίας

Αυξημένο επίδομα 800 ευρώ αντί 534 σε όσους τεθούν σε αναστολή εργασίας

Με σημαντική αύξηση στο βοήθημα που θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή, η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το δυσμενές κοινωνικό κλίμα που διαμορφώνεται με το lockdown που ανακοινώθηκε για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα θα δοθεί επίδομα 800 ευρώ, αντί 534 ευρώ, για εκείνους που είναι σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα έχει 7 δισ. σε διαθέσιμα και γι αυτό έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Κανείς δεν πρέπει να μείνε πίσω. Πρώτη μέριμνα αυτοί που θα χτυπηθούν περισσότερο.

Έχω συμφωνήσει τρία πρόσθετα μέτρα:

  • όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ αντί 534 ευρώ,
  • επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από Σεπτέμβριο Δεκέμβριο,
  • εφάπαξ οικονομικής ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους. Υπολογίζω ότι είναι περίπου 130.000», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέτρα σε 4 άξονες από τον Σταϊκούρα

Νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι το νέο πακέτο θα είναι βασισμένο στους 4 άξονες, στους οποίους στηρίζονται και τα σημερινά μέτρα, αλλά θα στοχεύει στην επέκταση και τον εμπλουτισμό της στήριξης. Οι τέσσερις άξονες είναι οι ακόλουθοι:

Μέτρα στήριξης των εργαζομένων

Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων κυρίως μέσα της επιστρεπτέας προκαταβολής

Διευκόλυνση/ αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων

Υποχρεωτική μείωση ενοικίων- Σε αυτό το πεδίο μάλιστα ενδεχομένως να υπάρξουν και πρόσθετες παρεμβάσεις, παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν εκ μέρους της ΠΟΜΙΔΑ.