Αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Τους πρώτους πέντε μήνες του 2018 ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που αφίχθησαν στα ελληνικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 17,3% σε ετήσια βάση, ενώ στην περίοδο αιχμής η δυναμική αυτή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αναφέρει η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ΑΤΟΡ) επικαλούμενη το γραφείο του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) στην Ρωσία που είναι αρμόδιο και για τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ρωσία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Μαΐου οι συνολικές αφίξεις Ρώσων τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασαν τις 147.000.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 42.000 αφίξεις από την Ρωσία, δηλαδή διπλάσιος αριθμός σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ στα περιφερειακά αεροδρόμια καταγράφηκαν περισσότερες από 104.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΟΤ, την Ελλάδα αναμένεται εφέτος να επισκεφθούν περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες. Το 2017 είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα περίπου 900.000 Ρώσοι τουρίστες.