Αρχαιολόγοι στο Περού βρήκαν μια τεράστια γάτα, σκαλισμένη σε βουνό 2000 ετών!

Αρχαιολόγοι στο Περού βρήκαν μια τεράστια γάτα, σκαλισμένη σε βουνό 2000 ετών!

Γάτα βρέθηκε η οποία είναι 2.000 ετών! Οι αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν μια χαρτογονική μορφή μιας γάτας σκαλισμένη σε έναν λόφο στην έρημο της Νάζκα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Το σχήμα της γάτας ανακαλύφθηκε κατά την αναδιαμόρφωση των εργασιών που έγιναν στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Nazca Lines, που βρίσκεται περίπου 250 μίλια από τη Λίμα. Διαθέτει στρογγυλά μάτια και στόμα, πόδια, μακρύ σώμα με ουρά και διακριτικά μυτερά αυτιά .

Προσέξτε, γιγαντιαία περουβιανά ποντίκια – αυτή η γάτα έχει μήκος 121 πόδια (37 μέτρα). Ο σχεδιασμός είναι αυτό που είναι γνωστό ως “geoglyph” ή ένα μεγάλο σχέδιο που σχηματίζεται από στοιχεία τοπίου και οι Nazca Lines είναι ίσως ο πιο διάσημος. Άλλα ζώα και σχήματα ήταν ήδη γνωστό ότι ανήκουν στην περιοχή, αλλά αυτό το μεγάλο γατάκι είναι ένα νέο εύρημα.

Το σχήμα της γάτας ήταν δύσκολο να το δει κανείς στην αρχή και επρόκειτο να εξαφανιστεί, λόγω της θέσης του σε μια αρκετά απότομη πλαγιά και των επιπτώσεων της φυσικής διάβρωσης, είπε το υπουργείο Πολιτισμού. Από τότε έχει καθαριστεί και οι ειδικοί χρονολόγησαν την ανακάλυψη μέχρι τα τέλη της περιόδου Paracas, περίπου το 100 π.Χ. έως το 200 π.Χ.

“Απεικονίσεις αιλουροειδών αυτού του τύπου είναι συχνές στην εικονογραφία κεραμικών και υφασμάτων της κοινωνίας Paracas”, ανέφερε η δήλωση του υπουργείου Πολιτισμού του Περού την περασμένη εβδομάδα.