Αρχίζει σήμερα η εβδομάδα πράσινης μόδας στο Μιλάνο

Αρχίζει σήμερα η εβδομάδα πράσινης μόδας στο Μιλάνο

Εξήντα ντεφιλέ, σχεδόν 90 παρουσιάσεις και άλλες τόσες εκδηλώσεις στις τέσσερις γωνιές της πόλης: το Μιλάνο εγκαινιάζει σήμερα μια εβδομάδα μόδας ασυνήθιστης, πρωτότυπης και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην αειφόρο ανάπτυξη.

Μετά τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο και πριν από το Παρίσι, το χρονοδιάγραμμα αυτής της εβδομάδας μόδας αφιερωμένης στις κολεξιόν του γυναικείου πρετ-α-πορτέ (άνοιξη-καλοκαίρι 2019) πραγματοποιείται στο ρυθμό των αδιαμφισβήτητων ντεφιλέ των μεγάλων ιταλικών οίκων: Dolce & Gabbana, Prada, Versace, Cavalli, Armani, Fendi.

Ένα όνομα λείπει ωστόσο από την πασαρέλα του Μιλάνου, ο οίκος Gucci που κάνει μια «απιστία» στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας παρουσιάζοντας την κολεξιόν του στην πασαρέλα του Παρισιού.

Η επιλογή αυτή δεν είναι διόλου οριστική, η απόδραση στο Παρίσι δεν είναι παρά εποχιακή, μια περίοδος για τον σχεδιαστή Αλεσάντρο Μικέλε να αποτίσει φόρο τιμής στη Γαλλία, πηγή έμπνευσης της νέας του συλλογής.

Για να μην αφήσει εντελώς το Μιλάνο, ο οίκος που ιδρύθηκε στη Φλωρεντία το 1921 από τον Γκούτσιο Γκούτσι θα υποδεχτεί τους καλεσμένους του στις εγκαταστάσεις του στο Μιλάνο για μια νεωτεριστική παράσταση της ομάδας του βρετανού εικονοκλαστικού χορευτή Μάικλ Κλαρκ απόψε.

Παρότι άλλα εμπορικά σήματα απουσιάζουν από τη διοργάνωση όπως οι Emilio Pucci και Trussardi, επιστρέφουν σε αυτήν άλλα, όπως ο Γερμανός Philippe Plein, ο ιταλικός οίκος Iceberg, και επίσης νέες αφίξεις, μη αναμενόμενες μερικές φορές όπως η Fila.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ