Αρχίζει δυναμικά το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου με τσεχική μουσική και εκθέσεις εικαστικές

Αρχίζει δυναμικά το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου με τσεχική μουσική και εκθέσεις εικαστικές

Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου το Σάββατο 30 Ιουνίου και στις 19.30 θα δοθεί η επίσημη έναρξη του φετινού 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Θα είναι μια βραδιά γεμάτη με… Τσεχία καθώς η χώρα είναι η τιμώμενη του Φεστιβάλ για φέτος. Το τσεχικό κουαρτέτο ENSEMBLE MARTINU  (Martinů piano ensemble – Prague piano quartet) με τους: Miroslav Matějka –φλάουτο,  καλλιτεχνικός διευθυντής, Radka  Preislerová –βιολί, Bledar Zajmi –τσέλο, Štěpán Kos –πιάνο θα ξεκινήσει τη βραδιά. Πρόκειται για ένα μουσικό σύνολο το οποίο θεωρείται από τα πλέον αντιπροσωπευτικά της Τσεχικής Δημοκρατίας, μιας χώρας που έχει μακρά παράδοση στη μουσική. Το μουσικό σύνολο έχει μια ιστορία 40 χρόνων κι έκτοτε έχει «οργώσει» με διαφορετικές συνθέσεις τον κόσμο παραθέτοντας περί των 1.500 συναυλιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Το Σάββατο το βράδυ όσοι βρεθούν στο Κέντρο θα απολαύσουν ανάμεσα στα άλλα κομμάτια από Σούμπερτ, Σοπέν, Μότσαρτ, Ντβόρζακ, Ραβέλ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων : «Η ζωή και το έργο του Φραντς Κάφκα», «Μνημεία UNESCO της Τσεχικής Δημοκρατίας», «Jiří Slíva – Café DADA» – έκθεση χαρακτικών έργων του Jiří Slíva και «Ανασκόπηση» – έκθεση φωτογραφίας του Jindřich Štreit. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν από τις  30 Ιουνίου ως τις 2 Σεπτεμβρίου και στήθηκαν με την επιμέλεια του Νίκου Γραίκου, ο οποίος ανέφερε πως οι συγκεκριμένες εκθέσεις στόχο έχουν “να παρουσιάσουν μερικές από τις πολλαπλές όψεις του πολιτισμού της Τσεχίας, η οποία έχει πλούσια και ζωντανή διαχρονική παρουσία στον ευρωπαϊκό πολιτισμό”.