Από το πρωί του Σαββάτου η αποκατάστηση της υδροδότησης- Δεν αποκλείονται νέα προβλήματα

Από το πρωί του Σαββάτου η αποκατάστηση της υδροδότησης- Δεν αποκλείονται νέα προβλήματα

Δεν μπορούν να δοθούν εγγυηθείς ότι δεν θα υπάρξουν νέα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της αρμόδιας Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης, Γιάννης Κρεστενίτης.

Με μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης να ζει χωρίς νερό επί τέσσερις ημέρες, ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Παρά ταύτα, από τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ προκύπτει ότι έως τώρα δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για αντικατάσταση του αγωγού, με τον κ. Κρεστενίτη να αναφέρει απλώς πως η ΕΥΑΘ έχει εκπονήσει σχετική μελέτη και έχει ζητήσει πόρους από το ΕΣΠΑ ώστε να δρομολογηθεί το έργο.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, είπε ο κ. Κρεστενίτης, η ΕΥΑΘ προσπαθεί να ελέγχει τακτικά τον αγωγό ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε διαρροή.

Πλησιάζει η αποκατάσταση, σενάρια για εισαγγελέα

Ο επικεφαλής της ΕΥΑΘ είπε ότι η βλάβη που προκάλεσε το πρόβλημα των τελευταίων ημερών έχει επισκευαστεί και το νερό της Αραβησσού έχει αρχίσει να ρέει από τις 12:00 το μεσημέρι προς το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου θα ελεγχθεί εάν είναι καθαρό.

Η αποκατάσταση της παροχής στα σπίτια εκτιμάται ότι θα αρχίσει σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αν και η διαδικασία δεν αποκλείεται να διαρκέσει έως το μεσημέρι.

Δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος της ΕΥΑΘ, Λάζαρος Καμπουρίδης, μιλώντας στο Life-Events, είχε εξηγήσει ποια θα είναι τα επόμενα στάδια ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα, υπολογίζονταν πως αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι το πρωί του Σαββάτου…

Ο ίδιος ζήτησε την υπομονή των πολιτών, τοζίζοντας ότι «δε γινόταν τίποτα διαφορετικό, τίποτα πιο γρήγορο»…Ωστόσο, τα νεύρα των πολιτών είναι σε οριακό σημείο, αφού παραμένουν χωρίς νερό για τέταρτη ημέρα!

Από χθες, είχαν αρχίσει να βγαίνουν στους δρόμους, για να γεμίσουν τα άδεια μπιτόνια τους, με νερό από βρύσες σε δρόμους. Άλλοι πάλι, έτρεχαν να προλάβουν να αγοράσουν, τα τελευταία μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού.