Από τον Λευκό Οίκο στο Netflix το ζεύγος Ομπάμα

Από τον Λευκό Οίκο στο Netflix το ζεύγος Ομπάμα

Aπό τον Λευκό Οίκο στο χώρο του θεάματος…

Ακολουθώντας διαδρομή αντίστροφη από αυτήν του διαδόχου του, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ κατέληξαν σε πολυετή συμφωνία με την πλατφόρμα Netflix για την παραγωγή ταινιών, σίριαλ και ντοκιμαντέρ.Για το σκοπό αυτό, το ζεύγος Ομπάμα ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Higher Ground.

«Ελπίζουμε να βοηθήσουμε να εκφραστούν ταλαντούχες φωνές, πηγές δημιουργικότητας και έμπνευσης που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος, αφήνοντας να διαφανούν κάποια από τα μελλοντικά του σχέδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times πάντως, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την Netflix ως εργαλείο πολιτικής, για να «χτυπήσει» τους Ρεπομπλικάνους και να επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως έχει διαρρεύσει, το πιθανότερο είναι οι Ομπάμα να παρουσιάζουν εκπομπές λόγου στις οποίες θα αναλύονται ζητήματα όπως το σύστημα υγείας, η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση.
«Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα ανήκουν στις πιο αξιοσέβαστες και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στον κόσμο και έχουν την μοναδική ικανότητα να ανακαλύπτουν και να αναδεικνύουν ιστορίες ανθρώπων που κάνουν τη διαφορά στις κοινότητές τους και προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο», τόνισε ο διευθυντής Προγράμματος του Netflix, Τεντ Σαράντος.

Το Netflix προσπαθεί να επιβληθεί ως προορισμός για τους δημιουργούς περιεχομένου και δεν διστάζει να επενδύει κολοσσιαία ποσά για να πετύχει τον στόχο του.

Το ύψος της συμφωνίας με τους Ομπάμα δεν έχει αποκαλυφθεί. Πρόσφατα η πλατφόρμα έκλεισε συμφωνία με τους επιτυχημένους παραγωγούς Ράιαν Μέρφι (Glee, The People vs O.J. Simpson) και Σόντα Ράιμς (Scandal, Grey’s Anatomy) έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια για τον πρώτο και 100 εκατ. δολαρίων για 4 χρόνια για την δεύτερη.

Τον Μάρτιο του 2017 το ζεύγος Ομπάμα υπέγραψε μια συμφωνία-ρεκόρ ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για να γράψουν από ένα βιβλίο ο καθένας τους.

ape-mpe