Από την πίστα της F1 στη Μύκονο μαζεύοντας σκουπίδια ο Χάμιλτον

Από την πίστα της F1 στη Μύκονο μαζεύοντας σκουπίδια ο Χάμιλτον

Και παγκόσμιος πρωταθλητής και χορτοφάγος και οικολόγος. Ο λόγος για τον τετράκις πρωταθλητή της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά επισκέφτηκε τη Μύκονο. Εκεί πέραν της διασκέδασης επιδόθηκε με τους φίλους του και σε καθαρισμό μιας παραλίας από τα σκουπίδια της…

Σε λάτρη της Μυκόνου φαίνεται ότι εξελίσσεται ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes αξιοποίησε το καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1 για διακοπές στο Νησί των Ανέμων παρέα με το μοντέλο Γουίνι Χάρλοου και άλλους φίλους του. Μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που επισκέπτεται ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 το κοσμικό νησί, το οποίο φαίνεται ότι τον έχει μαγέψει.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν είναι όμως απλά ένας κορυφαίος οδηγός αγώνων, αλλά ενδιαφέρεται και δραστηριοποιείται και σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι για παράδειγμα η προστασία των ζώων. Μάλιστα, εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει χορτοφάγος και απέχει από το κρέας, ενώ τώρα μας έδειξε και την οικολογική πλευρά του χαρακτήρα του.

Συγκεκριμένα, ο Χάμιλτον ανέβασε βίντεο και φωτογραφίες από άγνωστη παραλία με βότσαλα, η οποία ήταν γεμάτη πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και άλλα σκουπίδια, που είχε ξεβράσει η θάλασσα. Ο Βρετανός καθάρισε με τους φίλους του όλη την περιοχή και ταυτόχρονα ανέβασε και βίντεο, στο οποίο παρακαλεί τον κόσμο να μην αγοράζει προϊόντα από πλαστικό και πολυεστερικά υλικά, ενώ στο τέλος αναφέρει ότι όλη η επιχείρηση καθαρισμού της ακτής διάρκεσε δύο ώρες.

Μπράβο πάντως στο κουράγιο του, γιατί δεν είναι και πολλοί εκείνοι, που θυσιάζουν κάποιες ώρες από τον χρόνο των διακοπών τους για τέτοιες ενέργειες.

ΠΗΓΗ: protothema.gr
Πάντως αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως ο Χάμιλτον δεν είναι ο μοναδικός αστέρας που καθάρισε φέτος παραλία της χώρας από τα σκουπίδια της. Στην αρχή του καλοκαιριού ήταν ο αστέρας του Χόλιγουντ Γουίλ Σμιθ και η οικογένειά του που προέβησαν σε αντίστοιχη κίνηση στους Αντίπαξους.
Επίσης και μια ερώτηση… Γιατί θα πρέπει να αισθανόμαστε ως Έλληνες περήφανοι που κάποιοι έρχονται από το εξωτερικό, μαζεύουν σκουπίδια από τις παραλίες μας και κατόπιν τις αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;