Από τα 50 στα 80 κιλά -Μοντέλο αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι πια αδύνατη

Από τα 50 στα 80 κιλά -Μοντέλο αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι πια αδύνατη

Τη λένε Iskra Lawrence και είναι ένα από τα μοντέλα που αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι πια αδύνατη.

Τόσο με τις συνεργασίες στο χώρο του μόντελινγκ, όσο και με τη δράση της στα social media έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τα κλασικά πρότυπα ομορφιάς και «ιδανικού» σωματότυπου.

Καθημερινά περνούν από τις οθόνες μας χιλιάδες εικόνες γυναικών με αψεγάδιαστα σώματα και τις λεγόμενες «ιδανικές αναλογίες». Αυτό που οι περισσότερες ξεχνάμε όταν τα κοιτάζουμε και σκεφτόμαστε πόσο υπέροχες είναι, είναι οι ώρες που έχουν δαπανηθεί από photoshop experts για να τις φτιάξουν και τελικά πλασάρουν ως τέλειες, αφαιρώντας σημάδια, «κόβοντας» σημεία που περισσεύει λίγο παραπάνω λίπος, ψηλώνοντας πόδια, μικραίνοντας περιφέρειες, δημιουργώντας το περιβόητο «thigh gap» (το κενό ανάμεσα στους μηρούς).

Πλάθοντας δηλαδή κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ευτυχώς υπάρχουν γυναίκες, όπως η Iskra Lawrence, οι οποίες μέσα από τη δουλειά τους στο χώρο του μόντελιγνκ και τη δράση τους στα social media, προωθούν μια πιο θετική και υγιή -θα έλεγε κανείς- στάση αντιμετώπισης του γυναικείου σώματος.

Eνα από αυτά είναι και το ποστ που μοιράστηκε πρόσφατα μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram (όπου μετρά πάνω από 3.9 εκατομμύρια followers).

Πρόκειται για μια φωτογραφία που τη δείχνει πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν πάρα πολύ αδύνατη. «Και στις δύο φωτογραφίες είμαι εγώ. Η αριστερή είναι περίπου πριν από 10 χρόνια, ενώ η δεξιά μόλις πριν από ένα μήνα. Θυμάμαι πριν από δέκα χρόνια ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη που ήμουν τόσο αδύνατη. Ομως δεν ήμουν ευτυχισμένη καθώς σπαταλούσα τόση ενέργεια και κόπο για να είμαι αδύνατη. Είχα στερηθεί τις χαρές της ζωής για να είμαι κάτι που τελικά ήταν τόσο κενό και ανούσιο. Σήμερα παρόλο που με αποκαλούν χοντρή, εγώ αισθάνομαι ευτυχισμένη και ευγνώμων για το σώμα μου» σημειώνει μεταξυ άλλων στο προφίλ της.

Δείτε εδώ:

«Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος με πει χοντρή. Μπορώ να γελάω με αυτό επειδή έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου εσωτερικά και όχι για αυτό που βλέπουν οι άλλοι» είχε σημειώσει στο παρελθόν το γνωστό μοντέλο.

Η Iskra Lawrence που κατάγεται από την Αγγλία έγινε γνωστή ως μοντέλο όταν ήταν μόλις 12 χρονών, αλλά μεγαλώνοντας κάποια πρακτορεία την απέρριψαν καθώς δεν είχε τις αναλογίες που θέλει η βιομηχανία της μόδας. Τότε ήταν που αποφάσισε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.

 

 

Η ίδια κερδίζει χιλιάδες ακολούθους στον λογαριασμό της στο Ιnstagram χάρη στις πολύ σέξι φωτογραφίες που ανεβάζει χωρίς επεξεργασία και στην φιλοσοφία του body positive που υιοθετεί ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους.

 

bovary.gr