Απόστολος Τζιτζικώστας: Θα διεκδικήσω ξανά την περιφέρεια για να ολοκληρώσω το έργο μου

Απόστολος Τζιτζικώστας: Θα διεκδικήσω ξανά την περιφέρεια για να ολοκληρώσω το έργο μου

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίστηκε σήμερα στους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΙ . Είπε πως θα διεκδικήσει ξανά την Περιφέρεια για να ολοκληρώσει το έργο του. Διότι σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση μπορεί κανείς να υλοποιεί προγράμματα τα οποία όμως λόγω γραφειοκρατίας αργούν να φανούν –περνούν 3 και 4 χρόνια για να φανούν.

“Δεν έχω ολοκληρώσει το έργο. Έχει γίνει πολύ σημαντικό έργο. Έχουμε καταφέρει να είμαστε για τέταρτη συνεχή χρονιά η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα σε αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και σε παραγωγή έργου, έχουμε κάνει πολύ σημαντικές υποδομές παντού” είπε ο κος Τζιτζικώστας.

Αναφέρθηκε στα σαββατιάτικα επεισόδια. Είπε πως “Πως αυτό που συνέβη στην πόλη το Σάββατο το βράδυ δεν έχει  ξανασυμβεί. Πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες με τους φορείς της πόλης “να απεγκλωβίσουμε και να διαχωρίσουμε τη ΔΕΘ από τους πολιτικούς. Και τους πολιτικούς θέλουμε και τη ΔΕΘ που είναι μια σημαντική αναπτυξιακή διαδικασία αλλά αυτά πρέπει να απεμπλακούν. Η πρότασή μας θα είναι στο δεκαήμερο της ΔΕΘ να μην υπάρχει καμία ομιλία πολιτικού. Όλες να προηγηθούν ή να ακολουθήσουν τη ΔΕΘ. Είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις τους ξένους εκπροσώπους και επιχειρηματίες και τον κόσμο και να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις και διαφορετικό να πεις τις προηγούμενες μέρες να έρθουν οι πολιτικοί και να μιλήσουν”. Πλήρης διαχωρισμός του εκθεσιακού γεγονότος με τις ομιλίες. Οι πολιτικοί έρχονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ουσιαστικά όμως  στην έκθεση είναι σαν να εκμεταλλεύονται το κορυφαίο γεγονός.

Για τη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ είναι εξαιρετικός τρόπος «να αναπτύξουμε τον τόπο μας, να κάνουμε συνέργειες ειδικά φέτος με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ”.  Τόνισε πως ήταν μεγάλη η πορεία τηρουμένων των αναλογιών. Όμως δεν μπορεί να τη συγκρίνει τη δυναμική της εναντίωσης των πολιτών στη Συνθήκη των Πρεσπών με την παρουσία του εκείνη την ημέρα. Πως θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει τον λόγο στους πολίτες.  Ζήτησε δημοψήφισμα. Αν δεν θέλει να κάνει εκλογές να γίνει δημοψήφισμα για το προσύμφωνο. Θα δώσουμε δημοκρατική μάχη επιχειρημάτων. Πως δεν πρέπει να κυρωθεί αυτή η συμφωνία.

Ανέφερε πως το “προσύμφωνο δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη όλης της κυβέρνησης. Δεν πέρασε από υπουργικό συμβούλιο. Ο κυβερνητικός εταίρος είναι αντίθετος. Ακούω και περιμένω τον κυβερνητικό εταίρο να το πράξει –να ρίξει δηλαδή την κυβέρνηση. Η συνθήκη δεν πρέπει να προχωρήσει”.

Είπε πως “θα προτιμούσα να είχε καταψηφιστεί από τη Βουλή. Εμείς θα ξεκινήσουμε εκστρατεία επιχειρημάτων για να αποδείξουμε πως αυτή η συμφωνία θα είναι καταστροφική γεωπολιτικά, θα προκαλέσει προβλήματα στη σταθερότητα της περιοχής μας, θα φέρει επιχειρηματικό εφιάλτη στις επιχειρήσεις της περιοχής που χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικό» και άλλες παραμέτρους με την παράγραφο που αναφέρεται στις επιτροπές που θα συσταθούν για να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά. Δεν έχει λυθεί τίποτα”.

Ακόμη ανέφερε πως «Αν ο κος Τσίπρας εκτιμά πως το 80% των Ελλήνων που τάσσονται κατά είναι διχαστικοί και λαϊκιστές», πως θα πρέπει να το ξαναδεί.

Η πλειοψηφία είναι υπέρ της λύσης και της εισόδου των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αλλά όχι όποια λύση. Η αναγνώριση μακεδονικού έθνους συνδυαστικά με τη γλώσσα, την ταυτότητα και το όνομα είναι καταστροφή. Και αποδεικνύεται και από όσα λέει ήδη η πλευρά των Σκοπίων όλο αυτό το διάστημα. “Όντως δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα αλλά εμείς την αναγνωρίζουμε”.