Απόγονος… Θεσσαλονικέων ο αντίπαλος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές!

Απόγονος… Θεσσαλονικέων ο αντίπαλος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές!

Με “χρίσμα” που δόθηκε χθες από τον ίδιο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (που απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο για 18 νησιά αν πάρει την εξουσία) υποψήφιος Πρόεδρος στην Τουρκία εκ μέρους του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, θα είναι ο πρώην Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν, γεννήθηκε το 1964, στο χωριό Elmalık, της Γιάλοβας, είναι καθηγητής φυσικής και εξακολουθεί να είναι βουλευτής στο κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ωστόσο, οι παππούδες του από την πλευρά του πατέρα του κατάγονταν από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από την πλευρά της μητέρας του η καταγωγή των γωνιών κρατάει από τον Πόντο.

Τουρκικά ΜΜΕ τον περιγράφουν ως πραγματιστή και λαϊκιστή. Ο Ιντζέ είναι γνωστός στη χώρα του για τους πύρινους λόγους του κατά του Ταγίπ Ερντογάν, που έχουν μεγάλη πέραση στο Ίντερνετ.

Μετά την ήττα των Κεμαλιστών στις προεδρικές εκλογές της 18ης Αυγούστου 2014, διεκδίκησε τα ηνία του CHP από τον νυν πρόεδρο του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χάνοντας με ψήφους 740 έναντι 415. Επίσης διετέλεσε και επικεφαλής του think tank Ατατούρκ.