Αποχώρησε η παράταξη Καλαφάτη από το Δημοτικό Συμβούλιο

Αποχώρησε η παράταξη Καλαφάτη από το Δημοτικό Συμβούλιο

Έντονη αντιπαράθεση, που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Εντάξει», με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη, σημειώθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης και στη διάρκεια συζήτησης για το πρόσφατο ταξίδι του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, στα Σκόπια.

Ο κ. Καλαφάτης στην τοποθέτησή του κάλεσε τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για το ότι αποκάλεσε σε συνέντευξή του την ΠΓΔΜ, «Μακεδονία». Ο κ. Μπουτάρης στην απάντησή του τόνισε ότι δεν κάνει εξωτερική πολιτική και σημείωσε πως «τον πατριωτισμό μου δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανένας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να τον αμφισβητεί».

Στη διάρκεια της δευτερολογίας του δημάρχου, λόγω ενστάσεων από την πλευρά του κ. Καλαφάτη, ο κ. Μπουτάρης του είπε: «δεν έχετε τον λόγο. Είστε παντελώς ανόητος».

Η τελευταία αυτή φράση οδήγησε στην αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με τον κ. Καλαφάτη να αναφέρει πως πρόκειται για προσωπικό, υβριστικό, χαρακτηρισμό και να καταλήγει απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο: «Αυτό σας χαρακτηρίζει. Χάνετε την ψυχραιμία σας».

Ο κ. Μπουτάρης, την ώρα που αποχωρούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» έκανε λόγο για «άδεια και κακομαθημένη αντιπολίτευση», ενώ μίλησε για «απρεπέστατη συμπεριφορά» και για προσωπικές επιθέσεις από την πλευρά του Σταύρου Καλαφάτη.

«Η Θεσσαλονίκη δεν αξίζει τέτοιον δήμαρχο, που υβρίζει όποιον διαφωνεί μαζί του. Δεν αξίζει επικεφαλής της Θεσσαλονίκης να είναι κάποιος με τέτοιου είδους αντιδράσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης» δήλωσε ο κ. Καλαφάτης μετά την αποχώρηση.