Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ  Άκης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε λίγο μετά τις 15:00 από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

‘Ηταν η δεύτερη φορά που ο πρώην υπουργός Άμυνας  έβγαινε από τα κάγκελα της φυλακής.  Την αποφυλάκισή του διέταξε το Πενταμελές Εφετείο καθώς έδωσε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας. Αναφέρεται πως ο πρώην υπουργός εξέτιε ποινή 19ετούς κάθειρξης για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.

Η αναστολή θα είναι σε ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του, ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Ο Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε καταβεβλημένος λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν και δήλωσε ότι κατευθύνεται σπίτι του στην γυναίκα του και ότι μέσα στη φυλακή προκλήθηκαν όλα τα προβλήματα στην υγεία του.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πηγές δημοσιογραφικές ο Τσοχατζόπουλος είπε: «Πάω στο σπίτι μου φυσικά. Με περιμένουν η γυναίκα μου και ο γιος μου. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστάω στη γυναίκα μου. Όλο το διάστημα παρά την εγκατάλειψη στην οποία βρέθηκε από όλους, γνωστούς, φίλους και μη το πάλεψε και εξασφάλισε το καλύτερο αποτέλεσμα και γι’ αυτό θα πάω σπίτι μου και θα την ευχαριστήσω. Είμαι υπό διωγμό από το 2010. Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη ξεκίνησε τον διωγμό εναντίον μου. Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπισθεί αλλά οι υψηλού βαθμού αναπηρίες δεν είναι για να μένω στηνφυλακή. Η επίσκεψη στους γιατρούς θα είναι μόνιμη κατάσταση. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου», είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε και στην συνέχεια ένας υπάλληλος των φυλακών με ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ μετέφερε τα πράγματά του στο αυτοκίνητο.

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο περίμεναν οι δικηγόροι του οι οποίοι νωρίτερα είχαν δηλώσει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε μεγάλη αγωνία και τους τηλεφωνούσε διαρκώς για το θέμα της αποφυλάκισής του.