Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής με 158 ψήφους κατά έναντι 133 υπέρ

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Η συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν σε υψηλούς τόνους ειδικά όταν στο βήμα ανέβηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Συγκεκριμένα, με 158 «όχι» έναντι 133 «ναι» καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Συνολικά, 291 βουλευτές ήταν παρόντες στη συζήτηση και την ψηφοφορία, μετά την αποχώρηση του ΜέΡΑ 25.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε «πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι τα κομματικά αδιέξοδά του και η εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχεται τον οδήγησαν να κάνει δύο λάθη μαζί, χρησιμοποιώντας το πιο ισχυρό όπλο -την πρόταση μομφής- στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η πρόταση μομφής ανακοινώθηκε την ώρα που εκδίδονταν νέες τουρκικές Navtex, η τελική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή και παράλληλα ανακοινώνονταν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Γιατί αφήσατε εμένα έξω από το κάδρο της πρότασης μομφής;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης για να απαντήσει: «Γιατί τρέμετε να ζητήσετε εκλογές, επειδή γνωρίζετε ότι αυτή η κυβέρνηση απολαμβάνει ακόμη μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από ό,τι όταν εξελέγη. Γιατί δίνει μάχες σε πολλά μέτωπα και τις κερδίζει.»

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα προστασίας της α’ κατοικίας για να τονίσει ότι «εσείς καταργήσατε την προστασία της α’ κατοικίας τον Φεβρουάριο του 2019» και σημείωσε ότι η κυβέρνησή του επιχείρησε με το πρόγραμμα Γέφυρα να δώσει λύση.

Ανταπάντησε, δε, στις επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα: «Εσείς διαλύσατε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, εσείς δημιουργήσατε το ιδιωτικό χρέος».

«Η μάστιγα της ιδιωτικής χρεωκοπίας τελειώνει, με το δικό μας νομοθέτημα, καθώς δίνουμε δυνατότητα να διαγραφούν χρέη και να γίνει μια νέα αρχή».