Αποκάλυψη Κοντονή στη Βουλή: Συνελήφθησαν άλλοι 2 Τούρκοι και αφέθηκαν ελεύθεροι

Αποκάλυψη Κοντονή στη Βουλή: Συνελήφθησαν άλλοι 2 Τούρκοι και αφέθηκαν ελεύθεροι

Στην αποκάλυψη ότι άλλοι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες σε ελληνικό έδαφος και μετά από διαβεβαιώσεις του τουρκικού προξενείου διακόπηκε η διοικητική τους κράτηση, προέβη στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη γείτονα με αφορμή τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των ελλήνων στρατιωτικών.

Ο κ.Κοντονής αναφέρθηκε τόσο στην πρόσφατη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων για την απέλαση του Τούρκου πολίτη που συνελήφθη για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια στον Έβρο,  αλλά και σε υπόθεση στην Κυλλήνη όπου δικαστήριο αποφάσισε την απέλαση δύο Τούρκων Πολιτών, αναστέλλοντας, ωστόσο την κράτησή τους. Oι δύο τούρκοι είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

«Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Τούρκου που εισήλθε στον Έβρο», είπε ο κ.Κοντονής και πρόσθεσε: «Υπάρχει και πιο πρόσφατο περιστατικό. Όταν πριν από δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης»

Ο κ.Κοντονής επισήμανε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίσει υποθέσεις. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται τόσο στην Τουρκία όσο και στην διεθνή κοινότητα από την οποία περιμένουμε μια πιο σταθερή στάση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που ακόμα δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται» είπε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Καρράς, ο οποίος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του σχολίασε ότι «ορθώς προχθές το δικαστήριο έκρινε για τον Τούρκο που εισήλθε στην Ελλάδα και δώσαμε και το παράδειγμα του κράτους δικαίου για μια φορά ακόμα, ότι παραιτούμενος των ενδίκων μέσων απελαύνεται αμέσως – και έτσι επέστρεψε στην πατρίδα του και στην οικογένεια του».