Αποδοκίμασαν Τζάκρη και Κοντονή στα Γιαννιτσά (Video)

Αποδοκίμασαν Τζάκρη και Κοντονή στα Γιαννιτσά (Video)

Τις έντονες αποδοκιμασίες δεκάδων πολιτών δέχθηκε η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τη στιγμή που αποχωρούσαν από την Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών, αποκαλώντας τους «προδότες»

Οι συγκεντρωμένοι με τις αποδοκιμασίες τους εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά», συμπληρώνοντας ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Κοντονής.

Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι σε μία άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή» όπως είπε, που «βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Για την ανοικοδόμηση νέου δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά, είπε ότι «προκαλεί μεγάλη ταραχή στην τοπική Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε «Τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους, έχουν τα προβλήματά τους, θα τα πολλαπλασιάσει η κυβέρνηση γιατί θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα υπέρ του λαού του νομού και των δύο πόλεων, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών και να ξέρουν ότι ο φαύλος κύκλος και ο κατήφορος του εθνικισμού δεν βοήθησε ποτέ κανέναν».

Τέλος, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε, ανεύθυνη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ονοματολογικό, καθώς, όπως είπε, «είχε διεκδικήσει όταν ήταν στη θέση της διαπραγμάτευσης πολύ λιγότερα από αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά την κα Τζάκρη, η βουλευτής αντέδρασε στα επεισόδια λέγοντας: «Είναι προφανές ότι η ΝΔ έχει καταστεί πολιτικός όμηρος για λόγους εσωτερικής πολιτικής ενότητας της ακροδεξιάς εσωκομματικής της πτέρυγας, και μάλιστα πλέον συμπράττει και πολιτικά σε οργανωμένες επιθέσεις με τη Χρυσή Αυγή». Τονίζει συγκεκριμένα πως «το show που δόθηκε από μια χούφτα χρυσαυγίτες και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ στα Γιαννιτσά, με επικεφαλής τον πρώην υπεύθυνο οργανωτικού της περιφερειακής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας, Ηλία Πλιόγκα, καταδεικνύει την πολιτική υποκρισία της ΝΔ, που στα λόγια υποστηρίζει τον πολιτικό φιλελευθερισμό, ενώ στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής έχει σφιχταγκαλιαστεί με τις ακροδεξιές φασιστικές πολιτικές της Χρυσής Αυγής».

Αποδοκιμασίες δέχτηκε νωρίτερα στη Λάρισα κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Νίκος Παπαδόπουλος.

Επίσης στην Κρήτη ακυρώθηκαν συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά με τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη, υπό το φόβο επανάληψης επεισοδίων, παρόμοιων με αυτά που σημειώθηκαν χθες στα Χανιά.