Απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο από τον Τούρκο ΑΓΕΕΘΑ

Απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο από τον Τούρκο ΑΓΕΕΘΑ

Απειλές κατά της Ελλάδας και την Κύπρου εκτόξευσε σήμερα ο ΑΓΕΕΘΑ της Τουρκίας στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, προϊδεάζοντας για συνέχιση της πολιτικής των προκλήσεων και της αμφισβήτησης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο της Άγκυρας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων στην γείτονα.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του έπειτα από την άσκηση Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου, o στρατηγός Ακάρ σημείωσε πως η Τουρκία με κάθε ευκαιρία λέει πως είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στις θάλασσες, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Γίνεται κάθε προσπάθεια, ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Μαζί με αυτό οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες, δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων», δήλωσε.

Κατά τον ίδιον, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘ΤΔΒΚ’ στην Ανατολική Μεσόγειο και να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας στο νησί Κύπρος», ενώ σημείωσε πως «σε αυτό το πλαίσιο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα με αποφασιστικότητα τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

naftemporiki