Απειλές Ρουβίκωνα μετά τη σύλληψη στελέχους του

Απειλές Ρουβίκωνα μετά τη σύλληψη στελέχους του

Η «συλλογικότητα», όπως αγαπούν να την χαρακτηρίζουν πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, απειλεί μέσω Facebook με μπαράζ επιθέσεων για κάθε σύλληψη στελέχους του. Αυτό έγινε αμέσως μετά τη σύλληψη ενός στελέχους της ομάδας, λίγη ώρα πριν λήξει η αυτόφωρη διαδικασία.

Τρεις ώρες πριν λήξει το αυτόφωρο για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες σε έναν 36χρονο που αποτελεί ένα από τα ηγετικά στελέχη της συλλογικότητας.

Ο νεαρός που όπως χαρακτηριστικά λένε οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ αποτελεί έναν από τους «βασικούς παίκτες» σε παρεμβάσεις και καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα, ταυτοποιήθηκε από κάμερα που βρισκόταν στο Βρετανικό Συμβούλιο και κυριολεκτικά στο πάρα πέντε της λήξης τους Αυτόφωρου (έληγε στις 11:59 το βράδυ του Σαββάτου) εντοπίστηκε στην περιοχή της Καισαριανής και συνελήφθη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο μέλος της συλλογικότητας, αναφέρθηκε στη σύλληψη αυτή στον λογαριασμό του στο Facebook.

Αναλυτικά αναφέρει: «Παρασκευή βράδυ συνελήφθη σύντροφος της ομάδας για την παρέμβαση στο βρετανικό συμβούλιο ύστερα από μήνυση του προέδρου του συμβουλίου.Πηγαν και τον πήραν ασφαλιτες από τον χώρο της εργασίας του.Σημερα ενημερώθηκα ότι με «ταυτοποίησαν» για την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία.Οι προκλήσεις θα απαντηθούν άμεσα και δυναμικά.Για κάθε σύλληψη ή δίωξη μελών της ομάδας,ΔΕΚΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΖΟΝΤΑΙ».