Απαντήσεις από Σαμαρά, Βενιζέλο και Μητσοτάκη για την ΄΄αγαπημένη΄΄ Novartis ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις από Σαμαρά, Βενιζέλο και Μητσοτάκη για την ΄΄αγαπημένη΄΄ Novartis ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να δώσουν άμεσα «απαντήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τους» στην υπόθεση Novartis καλεί τους Αντ. Σαμαρά. Ευ. Βενιζέλο και Κυρ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ  σε ανακοίνωσή με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στον ετήσιο απολογισμό που είχε συντάξει για το έτος 2014 ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρείας, Κ. Φρουζής, σχετικά με τα πεπραγμένα της εταιρείας στην Ελλάδα, σημείωνε πως “παραμένει η Novartis η αγαπημένη εταιρεία της ελληνικής κυβέρνησης”».

 «Τα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα για τις σχέσεις της εταιρείας Novartis με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αποδεικνύουν όχι μόνο το μέγεθος του υπό διερεύνηση σκανδάλου, αλλά και τη στρατηγική σύμπλευση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με τα μεγάλα συμφέροντα» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης, Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να δώσουν άμεσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τους: Για ποιο λόγο και με ποια ανταλλάγματα διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία; Τι σχέση έχει με την υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος η καλλιέργεια προνομιακών σχέσεων με ιδιωτικές εταιρείες;» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες «πλήρωσαν πολύ ακριβά το πάρτι της διαπλοκής που είχαν στήσει πάνω στην πλάτη τους».