Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21.00 – 05.00

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21.00 – 05.00

Πιο σκληρό lockdown, με νέα μέτρα κατά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά έγιναν στον απόηχο των 2752 κρουσμάτων κορωνοϊού και του «μαύρου» ρεκόρ θανάτων με 43 νεκρούς.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 05.00. Η απαγόρευση ισχύει για όλη τη χώρα και όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, όπως έιχε διαρρεύσει αρχικά!

Στη διάρκεια των ωρών που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, θα επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για τους εξής λόγους:

  • Για εργασία
  • Προς το νοσοκομείο
  • Οι έξοδοι με κατοικίδιο πλησίον της οικείας.

Σημειώνεται πάντως ότι και για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Επανέλαβε ακόμα πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ενθάρρυνε και συνέστησε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζονται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.