Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ερημιά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Παντού μπλόκα της αστυνομίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ερημιά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Παντού μπλόκα της αστυνομίας

Όπως είχε προαναγγελθεί, από τις 9:00 απόψε η Ελλάδα εισέρχεται σε νέο, αυστηρότερο lockdown, με απαγόρευση μετακίνησης χωρίς λόγο από τις βραδινές ώρες.

 

 

Τα νέα μέτρα έρχονται σε μια μέρα που τα κρούσματα παραμένουν περισσότερα από 3.000, με τους διασωληνωμένους να συνεχίζουν να αυξάνονται (336 σήμερα) στις ΜΕΘ της χώρας.

 

 

 

Στη Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη φορά που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας για τις συγκεκριμένες ώρες. Επί ποδός είναι και οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες με μπλόκα σε κεντρικά σημεία της πόλης διενεργούν ελέγχους σε όσους πολίτες κυκλοφορούν στους δρόμους.

 

 

 

 

Σε πολλά κεντρικά σημεία υπήρχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, οι οποίες προέβαιναν σε ελέγχους όσων κινούνταν.

 

 

Σημειώνεται πως μετά τις 21:00, η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας, λόγους εργασίας καθώς και συνοδεία των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή μηνύματος στο 13033:

Για περίπτωση μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

 

Στην Αθήνα

Έρημη πόλη η Αθήνα. Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο μετά την έναρξη της πανελλαδικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ έως τις πέντε τα ξημερώματα σε καθημερινή βάση.

 

 

Οι δρόμοι άρχισαν από τις 08.30 το βράδυ οπότε έκλεισαν τα μαγαζιά σταδιακά να αδειάζουν. Πλέον, στην πλατεία Συντάγματος δεν κυκλοφορεί κανείς. Κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής έχουν βγει σε πολλά και διαφορετικά σημεία σε όλο το λεκανοπέδιο και πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους.

Ήδη σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει το «protothema.gr» έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα σε παραβάτες που δεν είχαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης ή δεν φορούσαν μάσκα.