Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Μαρινάκη!

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Μαρινάκη!

Απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τον Ευάγγελο Μαρινάκη με διάταξη της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα.

Με την ίδια διάταξη απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και για τους τρεις συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο Noor 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξη που εκδόθηκε η οποία πρέπει να επικυρωθεί απο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρεται πως οι κατηγορούμενοι είναι -ενδεχομένως- ύποπτοι φυγής.

Την ποινική δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1, άσκησε η  προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, μάλιστα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία της υπόθεσης αυτής να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι, ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του ναρκωπλοίου επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης, είχε αναφέρει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων -τη Δευτέρα 10 Ιουνίου συνεχίζεται η συζήτηση στο αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του- ότι ο ίδιος πιέστηκε από το συγκεκριμένο ανακριτικό υπάλληλο να εμπλέξει τον συγκεκριμένο εφοπλιστή στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι είχε δώσει στοιχεία στις αρχές για άλλη υπόθεση μεταφοράς φορτίου ηρωίνης που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν.